https://www.high-endrolex.com/10 Школа чоловічого гарту на 50 днів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.05.2011
НУЦЗУ

Школа чоловічого гарту на 50 днів

Тут чекають на майбутніх рятувальників випробування не тільки фізичні: легкоатлетичні кроси, навчальні переходи, чергування у навчальній пожежно-рятувальній частині, відпрацювання навичок рятування людей на воді, гасіння пожеж, ліквідації наслідків будь-яких надзвичайних ситуацій техногенного чи природного характеру, а й моральні. Саме в таких умовах розкривається справжня товариська підтримка, формується курсантське братство.
У наступну суботу, 14 травня, пройде урочисте відкриття табірного збору. Все, чого навчилися за рік, курсанти продемонструють  керівництву університету, батькам,   друзям, яких  вже запрошено на спортивно-рятувальні урочистості заходи. Запросили на полігон    і українських журналістів. Курсантська школа мужності та гарту презентуватиме:   комбіновану спортивну естафету, що включатиме декілька етапів: подолання водної перешкоди, біг пересічною місцевістю, плавання, рятування потерпілого на воді, підйом-переворот на перекладині, гирьовий спорт, комплексна силова вправа, аварійно-рятувальні роботи, пожежний розрахунок з триколінною драбиною, надягання ЗЗК, самогасіння, надання першої медичної допомоги в умовах небезпечної зони, перетягування канату, стометрова смуга перешкод, саморятування з 4-го поверху учбової башти тощо. Керівник табірного збору – Олег Семків, проректор зі служби, полковник служби цивільного захисту. Олег Михайлович запевняє, що дисципліна у навчальному центрі - сувора. Курсанти самі забезпечують собі побут. При порушенні режиму такого поняття, як покарання, нема, але виникають питання доцільності навчання курсанта в університеті. Адже з перших днів навчання в університеті курсант зараховується до особового складу МНС і службу несе згідно з розпорядком дня. На що ж саме курсанти очікують від зборів? Вони розповіли перед виїздом до таборів. «Від старшокурсників та своїх командирів ми знаємо, що табори – це  справжнє чоловіче випробування. Цю школу необхідно пройти із честю кожному рятувальнику, кожному бійцю МНС, кожному справжньому чоловіку-захиснику, – говорить першокурсник соціально-психологічного факультету Дмитро Лагута. – Для нас, майбутніх бійців МНС, такі навчання вкрай необхідні. Це наш обов’язок – правильно спрогнозувати поведінку людини у тій чи іншій надзвичайній ситуації, правильно зробити бойовий розрахунок, своєчасно ліквідувати наслідки пожежі, а також зберегти життя постраждалого та своє. У таборі ми й маємо змогу це відпрацювати".
Для гостей заходу першокурсники та клуб навчального закладу підготував захоплюючу концертну програму. Традиційним стане і спортивний захід з перетягування канату між першокурсниками та офіцерами.
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10