https://www.high-endrolex.com/10 «Пожежним, які перемогли вогонь Чорнобиля» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.04.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

«Пожежним, які перемогли вогонь Чорнобиля»

    Напередодні 25-річниці аварії на ЧАЕС представники керівного складу та курсанти 3 курсу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) взяли участь у церемонії відкритті пам’ятника «Пожежним, які перемогли вогонь Чорнобиля», шо встановлений у місті Києві біля будинку Державної інспекції техногенної безпеки України по вулиці Круглоуніверситетська, 20/1.
    Пам’ятник являє собою бронзову скульптуру пожежника-ліквідатора, який відпочиває, сидячи на камені.
    Церемонія відкриття пам’ятника відбулася 25 квітня. Участь в ній також взяли ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, ветерани МНС України, колишній керівник Головного управління пожежної охорони МВС України генерал-майор у відставці Пилип Десятников, екс-Міністр МНС України 1999-2002 років Василь Дурдинець, нинішній Міністр МНС Віктор Балога, а також представники Української православної церкви Московського патріархату, Української греко-католицької церкви, Патріарх Київський та Всія України Філарет, Предстоятель Української православної автокефальної церкви Мефодій.
    Під час свого виступу Міністр МНС України Віктор Балога, звертаючись до присутніх чорнобильців, сказав: «Сьогодні ми знову вклоняємося вам, дорогі ліквідатори. Ми глибоко вдячні за те, що ви знищили смерть, за те, що дали змогу продовжити життя. Вічна пам’ять тим, хто відійшов у вічність, вічна слава і пошана тим, хто з нами. Земний Вам уклін!»
 

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10