https://www.high-endrolex.com/10 В ЛДУ БЖД проводились вогневі випробування пожежного устаткування | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.10.2010
ЛДУ БЖД

В ЛДУ БЖД проводились вогневі випробування пожежного устаткування

На базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності проводились вогневі випробування дистанційно керованого пожежного устаткування, під час яких було здійснено гасіння модельного вогнища.
Винайдене пожежне устаткування було розроблено на основі науково-дослідної роботи за темою “Проведення досліджень щодо розроблення дистанційно керованого ствола для гасіння пожеж класу В”. Керівником роботи є Олена Васильєва, а її підопічним Дмитром Руденко. Розроблене пожежне устаткування може застосовуватися при гасінні пожеж вибухопожежних та пожежнонебезпечних об’єктів на великих територіях, а також гасінні розлитих легкозаймистих рідин та горючих рідин на відкритих місцевостях. У гасінні використовуються стволи типу «ПУРГА-5», «ПУРГА-7» або «ПУРГА-10».
Основною метою винаходу стало створення нового механізму шасі та дистанційно управління цим шасі. Досягненням авторів є те, що розпилену воду, піну можна подавати на більші площі, з безпечними відстанями для людей, які приймають участь у гасінні пожежі, що значно підвищує ефективність пожежогасіння.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10