https://www.high-endrolex.com/10 Свято Покрови у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.10.2010
ЛДУ БЖД

Свято Покрови у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності

14 жовтня, у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності МНС відзначали свято Покрови Пресвятої Богородиці. Цей день, також, особливий для усіх тих, хто працює, навчався та навчається в Університеті.
Найбільшим святом у жовтні є Покрови Пресвятої Богородиці. Культ Богоматері як покровительки нашого народу існує від княжих часів. Для козаків свято Покрови було найбільшим і найзначущим святом. В цей день у козаків відбувалися вибори нового отамана. Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. На Запоріжжі в козаків була церква святої Покрови. Українська Повстанська Армія (УПА), яка постала в час другої світової війни на землях Західної України як збройна сила проти гітлерівської і більшовицької окупації батьківських земель, теж обрала собі свято Покрови за день Зброї, віддавшись під опіку святої Богородиці.
Весь колектив навчального закладу прийшов на святкову літургію до Церкви Покрови Пресвятої Богородиці, яка розміщена на території Університету. Серед парафіян також було багато курсантів та студентів. Настоятель Церкви разом з іншими священиками, запрошеними на свято, відправили молобень. Церква Покрови Пресвятої Богородиці сьогодні є осередком духовного життя. Кожної неділі та у святкові дні тут проводяться Богослужіння, в яких беруть участь не тільки курсанти та студенти, а й усі бажаючі. Настоятель нашого храму Святої Покрови активно включається в навчально-виховний процес серед перемінного складу та превентивне виховання, зокрема, його душпастирська опіка, духовно-просвітницькі години є ефективною протидією культові насильства, жорстокості та асоціальній поведінці, прищеплюють відчуття причетності до славетних культурних традицій українського народу. В церкві постійно проводяться різноманітні релігійні обряди: таїнства вінчання, сповіді, хрещення, а також недільні катехитичні зустрічі для курсантів та працівників університету, до яких отець Роман Великий звертається зі словом Божим.

 


 

 

Прес-служба ЛДУ БЖД МНС, ФОТО - Назар Коляда

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10