https://www.high-endrolex.com/10 ГОЛОВНЕ ЗАВДАННЯ ПОШУКОВОГО СОБАКИ –РЯТУВАННЯ ЛЮДЕЙ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.08.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ГОЛОВНЕ ЗАВДАННЯ ПОШУКОВОГО СОБАКИ –РЯТУВАННЯ ЛЮДЕЙ

    Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України представила один із своїх кінологічних розрахунків до участі у трьох міжнародних виставках, що проходили одна за одною – з 31 липня по 2 серпня – у м.Києві.
    Собаку породи доберман із кличкою Клайд супроводжувала як провідник курсант 3 курсу Марія Лихолай. Конкуренція для них була великою, адже участь у виставках взяли кращі представники породи з України, Росії та Польщі. І все ж, на Кубку добермана, що був присвячений екстер’єру (оцінка зовнішніх даних, породних та робочих якостей) Клайд, що виступав як пошуково-рятувальний собака, виборов третє місце. А на двох наступних виставках, що проводилися на Кубок Тетяни Чеботарьової, – другі місця.
    Зважаючи на те, що Клайду лише рік і два місяці, це достатньо вагомі досягнення. Тож в Академії пожежної безпеки сподіваються, що їх вихованець ще цього року зможе пройти міжнародну атестацію (атестаційні випробування міжнародних ІРО тестів для собак із пошуково-рятувальними навичками відбудуться восени на базі спеціального аварійно-рятувального загону міста Ромни Сумської області). Це дасть змогу черкаським рятувальникам брати участь у міжнародних місіях, присвячених пошуку потерпілих.
    У жовтні 2008 року два інших кінологічних розрахунки Академії пожежної безпеки були атестовані і занесені до реєстру пошуково-рятувальних кінологічних розрахунків Європи.



 

Світлана Єренкова
На фото: Марія Лихолай із своїм вихованцем Клайдом
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10