28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

12.08.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ГОЛОВНЕ ЗАВДАННЯ ПОШУКОВОГО СОБАКИ –РЯТУВАННЯ ЛЮДЕЙ

    Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України представила один із своїх кінологічних розрахунків до участі у трьох міжнародних виставках, що проходили одна за одною – з 31 липня по 2 серпня – у м.Києві.
    Собаку породи доберман із кличкою Клайд супроводжувала як провідник курсант 3 курсу Марія Лихолай. Конкуренція для них була великою, адже участь у виставках взяли кращі представники породи з України, Росії та Польщі. І все ж, на Кубку добермана, що був присвячений екстер’єру (оцінка зовнішніх даних, породних та робочих якостей) Клайд, що виступав як пошуково-рятувальний собака, виборов третє місце. А на двох наступних виставках, що проводилися на Кубок Тетяни Чеботарьової, – другі місця.
    Зважаючи на те, що Клайду лише рік і два місяці, це достатньо вагомі досягнення. Тож в Академії пожежної безпеки сподіваються, що їх вихованець ще цього року зможе пройти міжнародну атестацію (атестаційні випробування міжнародних ІРО тестів для собак із пошуково-рятувальними навичками відбудуться восени на базі спеціального аварійно-рятувального загону міста Ромни Сумської області). Це дасть змогу черкаським рятувальникам брати участь у міжнародних місіях, присвячених пошуку потерпілих.
    У жовтні 2008 року два інших кінологічних розрахунки Академії пожежної безпеки були атестовані і занесені до реєстру пошуково-рятувальних кінологічних розрахунків Європи.



 

Світлана Єренкова
На фото: Марія Лихолай із своїм вихованцем Клайдом
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua