https://www.high-endrolex.com/10 В Міжнародній конференції «Водолазна справа України. 2010» візьмуть участь працівники Національного університету цивільного захисту України. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.06.2010
НУЦЗУ

В Міжнародній конференції «Водолазна справа України. 2010» візьмуть участь працівники Національного університету цивільного захисту України.

До України з’їхались водолази зі всього світу. З 15 до 18 червня в Керчі пройде міжнародна конференція «Водолазна справа України. 2010». Фахівці та експерти з водолазної справи зберуться на базі Керчинського спеціального морського загону. До українських підводних «спеців» у гості завітають європейські та азіатські колеги. Всі разом обговорять проблеми з організації спеціальних водолазних робіт. Серед доповідачів - Бондар Валерій Володимирович, викладач кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт факультету оперативно-рятувальних сил Національного вишу МНС. Валерій Бондар професійний водолаз, має на особистому рахунку більш півтори тисячі часів занурення, готує професіональних водолазів на базі навчального закладу. Тому викладач Бондар має всі підстави розповідати на міжнародному форумі  про проблеми підготовки водолазів структури МНС.Саме цей аспект і є темою його доповіді. Разом із Валерієм Бондарем участь у міжнародній конференції також бере  Сергій Володимирович Кулаков,  завідувач курсів гірничої, рятувальної та спеціальної підготовки факультету оперативно-рятувальних сил НУЦЗУ.

Як повідомили прес-службі навчального закладу учасники міжнародної конференції, спектр питань конференції дуже різноманітний. Ось теми де-яких наукових розробок і доповідей: «Матеріали і обладнання для зварки і різки металів під водою», «Необитаємі підводні апарати Національного університету кораблебудування як ефективний інструмент водолазних технологій»,  «Програмно-апаратний комплекс для пошуку, ідентифікації і моніторингу потенційно-небезпечних об’єктів», «Підводний дноуглублювальний комплекс»,  «Особливості занурення на апаратах відкритого циклу із використанням киснево і гелій змістовних сумішей в діапазоні глибин до 100 м», "Лінійка суден-рятувальників «Морського інженерного бюро», "Охорона праці при веденні водолазних робіт», "Професійні захворювання водолазів», «Фізіологічні основи праці водолазів», «Безпека водолазних спусків» тощо.

 

Лариса Кошеварова

Національний університет цивільного захисту України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10