https://www.high-endrolex.com/10 В Національному університеті цивільного захисту МНС з’явилася спеціальна смуга психологічної підготовки рятувальників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.06.2010
НУЦЗУ

В Національному університеті цивільного захисту МНС з’явилася спеціальна смуга психологічної підготовки рятувальників

10-го червня в Національному університеті цивільного захисту МНС у Харкові було презентовано учасникам семінар-наради начальницького складу МНС спеціальну смугу психологічної підготовки рятувальників.
Такий тренувальний комплекс використовуватиме методи спеціальної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях шляхом створення модулів надзвичайних ситуацій, проведення тренувань в екстремальних умовах, із застосуванням комбінованого впливу чинників: вогню, задимлення, висоти, водних перешкод, імітації наявності хімічно небезпечних речовин. Шість навчально-тренувальних модулів складають спеціалізовану смугу: «Проведення пошуково-рятувальних та невідкладних аварійно-відновлювальних робіт при руйнуванні будинків», «Проведення пошуково-рятувальних та невідкладних аварійно-відновлювальних робіт на хімічно небезпечних об’єктах у разі виникнення аварій», «Проведення пошуково-рятувальних робіт та надання першої медичної допомоги в кризових станах потерпілому у складних метеорологічних умовах та в умовах гірської місцевості», «Проведення аварійно-рятувальних робіт на поверхах житлових і громадських будинків та рятування потерпілих за допомогою спеціальних засобів», «Надання першої медичної допомоги в кризових станах потерпілим», «Виконання фізичних вправ з набуття професійних навичок щодо проведення аварійно-рятувальних робіт».


Заступник міністра МНС Михайло Болотських визначив високий рівень підготовки майбутніх рятувальників у провідному виші МНС. «Сьогодні, - зазначає Михайло Васильович, - ми на власні очі переконались у відмінній підготовці курсантів, що відпрацювали майже весь спектр класифікаторів надзвичайних ситуацій. Побачивши можливості підготовки майбутніх рятувальників університету, я можу сказати, що курсантам є на чому вчитись, є професійно підготовлений науково-педагогічний склад, що може якісно навчати. І сьогодні перед нами стоїть задача підвищити організаційну взаємодію між навчальним закладом та регіональними управліннями. У свої чергу, останні повинні більш уважно ставитись до тих, кого вони посилають на навчання, а після закінчення - повертаються на службу, аби кваліфіковано достойно і професійно виконувати задачі з ліквідації будь-якої надзвичайної ситуації. Таким чином, від нашого рівня професіоналізму залежать людські життя і безпека наших громадян».
На спеціальній смузі також зімітовано важкі ситуації з рятування постраждалих із-під завалів при наявності горіння, подолання водних перешкод у спеціальному спорядженні, тренування з рішенням задач щодо використання імітаторів ситуацій аварій на хімічно і радіаційно небезпечних об’єктах, прийняття рішень в умовах дефіциту часу, раптової зміни обстановки.
Тренування планується проводити з курсантами молодших курсів на окремих модулях та поступово переходити до комплексного подолання смуги в цілому.



 

Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС, фото - Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10