https://www.high-endrolex.com/10 Курсант Національного університету цивільного захисту МНС О. Бицко взяв участь у VII Конференції Всеукраїнської студентської ради | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.06.2010
НУЦЗУ

Курсант Національного університету цивільного захисту МНС О. Бицко взяв участь у VII Конференції Всеукраїнської студентської ради

«Немає іншого шляху розвитку справжнього студентського самоврядування, крім передачі йому реальних повноважень, прав участі в управлінні університетами, прав по призначенню стипендій» - це думка Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника щодо майбутнього студентства. І справді, інтереси та погляди студентської молоді, якої в Україні приблизно три мільйони, мають бути почутими. З цією метою було створено Всеукраїнську студентську раду при Міністерстві освіти та науки України, що є добровільним об’єднанням органів студентського самоврядування у вищих навчальних закладах.
До речі, саме цього року Всеукраїнська студентська рада святкує свою 5 річницю з моменту свого заснування і протягом нетривалого періоду має чим пишатися. З цієї нагоди з 28-го до 30-го травня в м. Києві на базі Національного авіаційного університету відбулась VII Конференція Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки України, де взяли участь близько 300 лідерів студентського самоврядування з усіх регіонів України, а також представники різних студентських та молодіжних організацій.
Делегатом від Харківської області та представником від Національного університету цивільного захисту України став курсант 3-го курсу факультету пожежної безпеки заступник голови Ради самоврядування навчального закладу молодший сержант Олександр Бицко.
«Мене як делегата, - ділиться своїми враженнями курсант Бицко, - вразив високий рівень організації цього заходу. Ти відчуваєш, що сучасна молодь готова діяти, вносити власні пропозиції щодо покращення роботи студентського самоврядування, розробляти і реалізовувати різноманітні програми та проекти, націлені на покращення студентського побуту».
Під час засідання Конференції було ухвалено стратегію розвитку Всеукраїнської студентської ради на наступний навчальний рік. Серед пріоритетних напрямків – залучення органів студентського самоврядування до підготовки навчальних планів, моніторинг якості освіти, облаштування кімнат відпочинку у гуртожитках, розвиток студентської науки. Також Всеукраїнська студентська рада у вересні розпочинає впровадження проекту – Школи студентського лідера, що охопить всі регіони України. Робота виконавчого студентського органу за п’ятирічний період Міністром освіти і науки України була оцінена на «відмінно», з цієї нагоди 31-го травня 2010 року він підписав наказ №284-ОП про щорічне відзначення 17 листопада Дня студентського самоврядування.
«Я був єдиним «представником в погонах» на цій конференції, - зазначає Олександр, - і майже всі делегати з різних областей нашої держави, вважали, що в навчальних закладах з військовим устроєм майже неможливо ефективно вести діяльність, спрямовану на розвиток курсантського та студентського самоврядування. Довелося розсіяти їхні помилкові погляди, довести протилежне та показати всім, що курсантська та студентська молодь Національного університету цивільного захисту України завжди відкрита та готова до плідної співпраці з іншими студентськими організаціями нашої держави».
Курсантське та студентське самоврядування – це великий простір для реалізації різнопланових ідей української молоді. І для досягнення позитивних результатів необхідно, хоча б трохи, проявити власну ініціативу, докласти певних зусиль і через нетривалий час результати вразять все студентство. Так побудуймо своє майбутнє власними руками!


 

Олександр Бицко, заступник ради самоврядування НУЦЗУ, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Олександра Бицка



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10