RSS

Новини навчальних закладів

26.04.2010
НУЦЗУ

24-ті роковини Чорнобильської катастрофи

26-го квітня у Харкові відбулися заходи, присвячені 24-ій роковині Чорнобильської катастрофи. Це покладання квітів у сквері Пожежних, мітинг у парку Молодіжному, де були присутніми представники облдержадміністрації, міської ради, обласних організацій у справах Чорнобильської катастрофи, ГУМНС у Харківській області, офіцери й курсанти Національного університету цивільного захисту МНС.
Приємно було спостерігати радісні зустрічі чорнобильців і, водночас, важко було дивитись, як ховаються в отих сміливих очах пекучі сльозинки пам’яті. Пам’яті про тих, хто віддав своє життя і здоров’я всепоглинаючому атому. Одними з перших відгукнулись на трагедію і працівники Національного університету цивільного захисту України. Це Володимир Палюх, Микола Кулєшов, Андрій Чернуха, Сергій Кулаков, В’ячеслав Мирошніченко. Напередодні чорнобильських роковин вони ділились спогадами про ті страшні дні.
У ці квітневі дні, віддаючи данину пам’яті, ми низько схиляємо голови перед тими, хто дври роки тому усвідомлено і жертовно віддав своє життя і виконав свій найвищий синівський борг перед рідною землею і народом, зупинивши катастрофу, і віддаємо данину живим. Пропонуємо фоторепортаж власного фотокора Ігоря Котова, який став безпосереднім учасником заходів.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.