https://www.high-endrolex.com/10 На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ відбулося відкриття табірних зборів для першокурсників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.05.2016
НУЦЗУ

На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ відбулося відкриття табірних зборів для першокурсників

14 травня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України, що в урочищі Фігурівка Харківської області, відбулося відкриття табірного збору для 162 першокурсників навчального закладу.
На заході були присутніми ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий, науково-педагогічні працівники університету, представники Чугуївської райдержадміністрації, гості та батьки першокурсників. Звертаючись до присутніх, Володимир Петрович вітав із 25-річним відкриттям табірних зборів: «…25 років тому на території навчально-тренувального полігону в урочищі Фігурівка було проведено перші табірні збори. Протягом цих років понад 4 тисячі курсантів, які давно працюють та обіймають різні посади в системі ДСНС України, пройшли уроки мужності і загартування в цьому таборі…Протягом проведення збору курсанти-першокурсники загартують свою міць, стануть більш дисциплінованими, витривалими, оволодіють новими знаннями та навиками майбутньої професії рятувальника. Одночасно після закінчення збору отримають робітничу професію «Матрос-рятівник». Він запевнив батьків першокурсників, що у таборі є всі умови для навчання, несення служби і дозвілля.
Генерал Садковий вручив грамоти курсантам за відмінні успіхи у навчанні та службі.
Відтепер на першокурсників чекають випробування не тільки фізичні: легкоатлетичні кроси, навчальні переходи, чергування у навчальній пожежно-рятувальній частині, відпрацювання навичок рятування людей на воді, гасіння пожеж, ліквідації наслідків будь-яких надзвичайних ситуацій техногенного чи природного характеру, а й моральні. За словами начальника табірного збору, проректора по службі університету полковника служби цивільного захисту Олега Семківа, саме в таких умовах розкривається справжня товариська підтримка, формується курсантське братство.
Наразі школу мужності серед 162 першокурсників університету проходять кандидати у майстри спорту та розрядники курсанти Гороховець Давид, Кондратенко Антон, Халілов Сафгулу, а також представники династії пожежних Анастасія Роміна, Юлія Шевчук, Михайлов Максим та інші.
«Тут ми проходимо справжні випробування, – говорить першокурсник факультету пожежної безпеки Владислав Гопта. – Для нас, майбутніх рятувальників, проходження школи мужності вкрай необхідне. Це наш обов’язок – правильно спрогнозувати поведінку людини у тій чи іншій надзвичайній ситуації, правильно зробити оперативне розгортання, своєчасно ліквідувати наслідки надзвичайної ситуації, а також зберегти життя постраждалого та своє. У таборі ми й маємо змогу це відпрацювати».
Нагадаємо, що школу мужності та витривалості вдалині від рідної домівки першокурсники університету проходитимуть з 10 травня до 24 червня.

 


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео Ахмадуліної Дар`ї

 


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10