https://www.high-endrolex.com/10 Нові грані співпраці заради безпеки життя | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.01.2014
НУЦЗУ

Нові грані співпраці заради безпеки життя

Нові грані співпраці Національного університету цивільного захисту України заради безпеки життя виявились у наступному кроці курсантів і студентів спеціальності «Охорона праці» у межах акції університету «Зробимо життя безпечним разом із НУЦЗУ»

 Продовженням участі випускників спеціальності «Охорона праці» в акції університету «Зробимо життя безпечним разом із НУЦЗУ» стало проведення сумісної кураторської години з питань безпеки зі студентами Харківської гуманітарно-педагогічної академії та реабілітантами реабілітаційного наркологічного центру «Позитив» (м. Харків).

 До обговорення та актуалізації питань всеохоплюючої безпеки на сучасному етапі цивілізаційного розвитку куратором груп 5-го курсу спеціальності «Охорона праці» - доцентом кафедри Охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Оленою Шароватовою - були запрошені майбутні фахівці із соціальної педагогіки, змістовним наповненням професійної діяльності яких є вивчення закономірностей соціально-культурної адаптації людини та суспільства з метою гармонізації, гуманізації їх взаємовідносин на внутрішньо-, між- та надособовому рівні, що виявляється у понятті «соціалізації» особистості, тобто входження особистості в соціальне середовище, прийняття норм, цінностей та правил цього середовища.

На перший погляд неочевидна паралель між спеціальностями курсантів і студентів, присутніх на кураторській годині, за словами керівника присутніх гостей - доцента кафедри соціальної педагогіки ХГПА Чернецької Юлії Іванівни, - вбачається саме у вирішенні проблеми гасіння пожеж – пожеж як явища природно-техногенного, так і пожеж людської Душі, що виявляється у проявах девіантної, зокрема адиктивної поведінки.

Реальним прикладом таких пожеж Душі стали озвучені історії життя Андрія та Ігоря – реабілітантів реабілітаційного наркологічного центру «Позитив». На щастя, ці пожежі, завдяки дієвості медицини та соціально-педагогічної діяльності, у минулому. Проте їх неоднозначна яскравість є прикладом сили Духу, Волі та необмежених можливостей позитивно вмотивованої Людини.

Виховна година, наповнена обміном не лише загальною, а й професійною інформацією з питань безпеки як техногенного, так і соціального характеру, завершилась не просто спробами, а ретельною роботою над ще однією моделлю пожежно-рятувальної машини із символікою НУЦЗУ, що поряд з іншим було одним із основних завдань організованої у межах кураторської години зустрічі.

Уже не вперше майбутнім фахівцям з охорони праці на юних моделістів-конструкторів техніки вдалось перетворити представників різного віку та різних соціальних груп.

Гостинна зустріч виявилась не лише повчально-виховною, а й набула дружньої атмосфери, яку від щирого серця створили вихованці кафедри Охорони праці та техногенно-екологічної безпеки.

Тепер чекаємо модель пожежно-рятувальної машини із символікою НУЦЗУ, виконану студентами-гуманітаріями та представниками реабілітаційного наркологічного центру «Позитив».

Інформація про Центр професійного та ефективного лікування, реабілітації та ресоціалізації людей, що страждають на алкогольну, наркотичну та ігрову залежність, «ПОЗИТИВ» на http://nc-positive.com.ua

 

Олена Шароватова,

курсанти і студенти 5-го курсу спеціальності «Охорона праці»,

кафедра Охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10