https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти і працівники НУЦЗУ залучені до заходів із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій і надання допомоги підрозділам ДСНС України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.05.2013
НУЦЗУ

Курсанти і працівники НУЦЗУ залучені до заходів із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій і надання допомоги підрозділам ДСНС України

Ректору Національного університету цивільного захисту України Володимиру Садковому доручено визначити, як оперативний резерв, черговий підрозділ для участі у заходах із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій державного та регіонального рівнів у кількості 100 осіб та додатково передбачати резерв Голови ДСНС України у кількості 50 осіб із числа курсантів 2–5 курсів, які пройшли первинну професійну підготовку і допущені в установленому порядку до виконання професійно-службових обов’язків, а також забезпечити постійну готовність чергового підрозділу до виконання заходів із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій. Наразі в НУЦЗУ триває узгодження з керівниками територіальних підрозділів ДСНС планів взаємодії. При потребі буде визначена група з числа науково-педагогічного складу для уточнення обстановки у зоні виникнення надзвичайної ситуації, характеру ураженої території, визначення та ідентифікації небезпечних речовин, збору, аналізу і підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів.
На виконання вимог наказу ДСНС від 30.04.2013 № 206 черговий підрозділ НУЦЗУ має направитись до місць виконання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації не пізніше ніж через 3 години з часу отримання доручення Голови ДСНС України. Виконання робіт черговим підрозділом університету передбачено  в автономному режимі із розрахунку на три доби, забезпечивши особовий склад засобами індивідуального захисту, шанцевим інструментом, робочим одягом і спорядженням. Харчування курсантів здійснюватиметься відповідно до встановлених норм.
Курсанти чергового підрозділу навчальних закладів ДСНС України залучатимуться для виконання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації здійснювати з урахуванням їхньої спеціалізації та, в першу чергу, до робіт для надання допомоги постраждалому населенню. Час, витрачений курсантами на виконання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, буде зараховуватися на проведення професійно-практичної підготовки (навчальної практики, стажування).
Вищезазначені заходи щодо залучення курсантів до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій проводяться відповідно до статей 17, 77 Кодексу цивільного захисту України та з метою підвищення ефективності реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, надання допомоги підрозділам ДСНС України у запобіганні та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій державного та регіонального рівнів, набуття курсантами вищих навчальних закладів цивільного захисту практичних навичок з проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.
Контроль за виконанням  Наказу покладено  на першого заступника Голови ДСНС України  Сергія Данилюка.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Сектор зв’язків з громадськістю та ЗМІ НУЦЗУ 
Фото – архів сектора
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10