https://www.high-endrolex.com/10 НУЦЗУ перебуває у вирі наукових подій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.12.2012
НУЦЗУ

НУЦЗУ перебуває у вирі наукових подій

7 грудня понад 100 науковців з чотирнадцяти вищих навчальних закладів Харківщини, проектних, наукових та громадських організацій стали учасниками XI міжвузівської науково-практичної конференції «Можливості використання методів механіки для розв’язання питань безпеки в умовах надзвичайних ситуацій», що відбулася на кафедрі прикладної механіки Національного університету цивільного захисту України. Із вітальним словом до присутніх звернувся проректор з наукової роботи навчального закладу полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов. Зокрема, він зазначив, що сьогодні науковий форум зібрав найдосвідченіших фахівців у сфері прикладної механіки, серед яких – іноземні науковці. Набираючи обертів, традиційна науково-практична конференція наступного року стане Всеукраїнською, а у перспективі – вийде на міжнародний рівень.
Розпочався захід доповіддю наукового співробітника відділу радіофізики геокосмосу Радіоастрономічного інституту НАН України Є. М. Занімонського «Недельный цикл вариаций скорости вращения земли и возможности мониторинга техногенной загрузки на тропосферу».
На міжвузівському форумі порушувались актуальні питання щодо можливостей використання методів механіки для розв’язання питань безпеки в умовах надзвичайних ситуацій, висвітлювались методичні та методологічні аспекти підготовки фахівців МНС, наукові здобутки у галузі досліджень теплових та гідравлічних процесів проблем міцності та жорстокості конструкцій в різних умовах тощо.
Як зазначив завідувач кафедри прикладної механіки Сергій Вамболь, після пленарного засідання робота конференції продовжилась у трьох секціях – «Запобігання надзвичайним ситуаціям», «Прогнозування та забезпечення техногенно-екологічної безпеки» та «Охорона праці». Результатом наукового форуму стане ухвалена резолюція науково-практичної конференції.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10