https://www.high-endrolex.com/10 У НУЦЗУ пройшли перші етапи міжнародних мовних конкурсів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.12.2012
НУЦЗУ

У НУЦЗУ пройшли перші етапи міжнародних мовних конкурсів

З метою піднесення престижу української мови серед молоді, виховання поваги до культури українського народу та вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка протягом 21–28 листопада 2012 р. у Національному університеті цивільного захисту України було проведено перші етапи ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика й Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Загалом у конкурсах взяли участь понад 200 курсантів і студентів, які представляли всі факультети університету. Учасникам було запропоновано завдання на знання лексики, фразеології, стилістики та тонкощів правопису української мови. Окрім того, вони мали написати творчі роботи на теми «I чужому научайтесь, й свого не цурайтесь» (у рамках конкурсу імені П. Яцика) та «Великий Кобзар і сучасність» (у рамках конкурсу імені Т. Шевченка). Переможцями стали курсанти Юрій Сопронюк, Олег Коваль та Ігор Киричок. Наразі на них чекають ІІ (обласні) етапи конкурсів. Щиро вітаємо хлопців і бажаємо їм подальших перемог!
Довідка. Міжнародний конкурс з української мови заснований з ініціативи мецената-українця з Канади Петра Дмитровича Яцика (1921–2001). Цей конкурс проводять уже 13 років поспіль за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Ліги українських меценатів. У ньому беруть участь тисячі учнів, студентів і курсантів в Україні та 23 інших країнах світу. За традицією, конкурс щороку стартує 9 листопада, у День української писемності та мови.
Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка було засновано згідно з Указом Президента України від 30 вересня 2010 р. Цей захід проходить у рамках державної підготовки до відзначення у 2014 р. 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Кафедра мовної підготовки, прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10