RSS

Новини навчальних закладів

29.09.2021
ЛДУ БЖД

Міжнародні польові навчання EU-CHEM-REACT 2 завершились

 Відповідно до легенд, учасники навчань брали участь у ліквідації НС такого характеру : розповсюдження небезпечних хімічних речовин на дорозі, ДТП, пожежа на 9-ти поверховій будівлі , ліквідація невідомого біологічного зараження і ліквідація загрози в прикордонній зоні. Співдружні країни діяли як одна злагоджена команда, був помітний значний апгрейд у порівнянні з першим днем, адже штаб з ліквідації НС, спостерігачі, всі і кожен з учасників врахували незначні недоліки попереднього дня. Основна мета 3 денних навчань досягнута : незважаючи на різні країни, мови,- рятувальники, медики, психологи та інші служби мали унікальну можливість вчитись діяти рука об руку, допомагаючи один одному.

Після обіду практична фаза завершилась та відбулось урочисте закриття. На імпровізованій сцені посеред табірного містечка були присутні засновники, учасники, міжнародні спостерігачі, експерти, водії, статисти та допоміжні сили, — усі ті, хто впродовж тривалого часу докладали неабияких зусиль, аби ці навчання відбулись на такому високому рівні. Вітаючи присутніх, ректор Університету, професор Мирослав Коваль подякував усім засновникам, учасникам з України та із закордону, експертам та членам Європейської комісії, без яких ці навчання не відбулися б. Особливу подяку за участь Мирослав Стефанович висловив Директору департаменту головного директорату Європейського цивільного захисту та гуманітарної допомоги Феліксу Блоху.

«Я переконаний, що під час навчань ви здобули не тільки небувалий досвід, але й  знайшли друзів серед колег. Ці навчання зблизили нас, ми стали однією великою командою, девізом якої є: «Безпечна Європа — сильна Європа»! Зичу всім доброго здоров’я та безпечного повернення додому», — зазначив Мирослав Стефанович.

У своєму вітальному слові координатор проєкту Кшиштоф Патурей подякував усім за роботу, а віце-президент Добровільної пожежної служби Республіки Польща Вєслав Ліснікевич вкотре підкреслив, що співпраця з Україною, зокрема із Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності, відбулась на високому рівні та принесла неабиякі плоди для всіх учасників.

Ці навчання є особливими та унікальними, бо вони відбулися вперше після довгої перерви через пандемію. Європейська спільнота вкотре показала свою єдність, а вправи, відпрацьовані під час навчань, надовго закарбуються у пам’яті всіх учасників.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.