RSS

Новини навчальних закладів

18.06.2021
ІДУ НД ЦЗ

Психологи ДСНС завершили навчання з домедичної підготовки

З метою вчасної та ефективної організації домедичної допомога на всіх  рівнях, що  знижує летальність, тривалість, важкість раптових захворювань та травм і зменшує страждання потерпілих на базі Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту було організовано навчання психологів Державної служби України з надзвичайних ситуацій з домедичної підготовки за програмою “Перший на місці події” ІІ рівня (64 години).
18 червня завершилось дане навчання, як останнє у 2020-2021 навчальному році, в якому прийняли участь 18 психологів ДСНС України.
Основні питання, на які було акцентовано увагу, це: основи підтримки життєдіяльності (серцево-легенева реанімація), витягання потерпілого із транспортних засобів, накладання «шийного коміра» та іммобілізація хребта, накладання транспортних шин, накладання джгута, тугої пов’язки, перша допомога при екстрених пологах тощо.
Слід зазначити, що орієнтовно 70 % занять – це відпрацювання слухачами практичних навичок надання домедичної допомоги при гострих порушеннях дихання та серцевої діяльності, травмах, отруєннях, при екстрених пологах (тренінги).
На початку і в останній день занять слухачі пройшли тест-контролі, останній - щодо визначення рівня знань, який вони отримали в процесі навчання.
Слухачі висловили велику подяку керівництву ДСНС України, колективу Інституту за надану можливість отримати надзвичайно потрібні знання з домедичної підготовки. По закінченню навчання усім слухачам було вручено посвідчення державного зразка про проходження курсів.
 
Довідково:
Навчання з надання домедичної підготовки проводиться за прогамою ІІ рівня відповідно наказу ДСНС від 30.03.2018 № 206 “Про організацію підготовки та підвищення кваліфікації з надання домедичної допомоги в системі ДСНС”.
Сертифікати які видані слухачам є державного зразка та мають термін дії 5 років (затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 21.11.2012 № 1115 “Про затвердження Порядку підготовки та підвищення кваліфікації осіб, які зобов'язані надавати домедичну допомогу”).

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.