https://www.high-endrolex.com/10 «Права людини — понад усе». Дискусійний клуб до Дня Конституції України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.06.2021
НУЦЗУ

«Права людини — понад усе». Дискусійний клуб до Дня Конституції України

Напередодні Дня Конституції соціально-психологічний факультет зібрав дискусійний клуб «Права людини — понад усе». Кожен з учасників мав обрати положення Основного закону й прокоментувати його.
Виконувачка обов'язків начальника факультету Ліна Перелигіна відкрила захід цитатою статті 3 Конституції: «Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю». Вона наголосила на важливості дотримання прав людини, особливо в надзвичайних ситуаціях. Цінно, що випускники факультету здатні підтримати в кризі, не порушуючи особисті кордони й повертаючи відчуття безпеки.
«Держава сприяє консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості, традицій і культури, а також розвиткові етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності всіх корінних народів і національних меншин України», — нагадала присутнім статтю 11 завідувачка кафедри мовної підготовки Ірина Богданова. Цього року, як, до речі, й у попередні роки не тільки здобувачі вищої освіти, а й викладачі факультету залучаються до проведення Дня української писемності, Дня рідної мови та Диктанту національної єдності.
Учасники дискусійного клубу й надалі планують збиратися, аби в дружній атмосфері обговорити важливі для розвитку України теми.

Прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10