RSS

Новини навчальних закладів

03.12.2020
НУЦЗУ

На кафедрі соціальних і гуманітарних дисциплін НУЦЗУ відбувся онлайн-вебінар

2 грудня науково-педагогічні працівники кафедри соціальних і гуманітарних дисциплін НУЦЗУ провели онлайн-вебінар «Проблема рабства в сучасному світі». Захід був приурочений до Міжнародного дня боротьби з рабством.
Вебінар зібрав доволі численних учасників - студентів і викладачів. У ході заходу було заслухано аналітичні доповіді, а також відбулися палкі дискусії. Як студенти, так і викладачі активно залучилися до обговорення однієї з болючих проблем глобального світу.
Студенти соціально-психологічного факультету та факультету техногенно-екологічної безпеки виступили з доповідями: «Дитяча праця як форма сучасного рабства», «Вплив особливостей способу життя рабів-батьків на життя їхніх дітей», «Торгівля людьми», «Продаж у рабство: соціальне зло і небезпека для людини», «Людина-річ», «Фізичне насильство та не-спротив як крок до рабства», «Сексуальне рабство: історія та сучасність». Кожна з доповідей супроводжувалася дискусійними питаннями та актуальними коментарями.
Слід зазначити, що присутні на вебінарі викладачі лише направляли потік пристрасної активності, яку виявили молоді учасники у своїх доповідях та коментарях. Особливо відзначимо Олексія Лотвінова, Ірину Білецьку, Ольгу Гарашко, Віталіну Запорожець, Євгенія Кочіна, Єву Пилипенко, Валерію Кошову, Дарину Половенко. Студенти підготували розлогі презентації та ознайомили присутніх із посиланнями на літературу, яку було б доцільним опрацювати кожній обізнаній із проблемою й просто цивілізованій людині.
Такі заходи виявляють соціальну активність, небайдужість студентської молоді, прагнення змінити світ на краще.


Прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.