RSS

Новини навчальних закладів

04.06.2018
НУЦЗУ

Виїзні заняття майбутніх фахівців з охорони праці на сучасному та провідному харківському авіаційному заводі ПАТ «ФЕД»

2 червня старший викладач кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки НУЦЗУ Цимбал Богдан організував та провів виїзні заняття для бакалаврів з охорони праці на ПАТ «ФЕД» з дисципліни «Управління та нагляд у галузі охорони праці».

Історія ПАТ "ФЕД" бере початок з 1927 р. Спочатку як невеликий завод з випуску електросвердлильного обладнання, потім фотоапаратів, а з Другої світової війни завод приступив до випуску продукції основної на даний момент тематики – авіаційної.

На цей час Корпорація ФЕД випускає широкий спектр паливно-регулюючої апаратури, систем електропостачання літальних апаратів, всіляких виконавчих механізмів та агрегатів гідросистем літальних апаратів. Паливний насос-регулятор, що випускається Корпорацією «ФЕД», використовується у виробництві наймасовішого двохдвигунового вертоліту в світі МІ-8 (і його модифікацій), а всесвітньо відомі літаки МіГ-29, Су-27, Ту-160 включають в себе елементи електропостачання «федовского» виробництва. Сьогодні «ФЕД» так само виробляє агрегати для нових літаків українського виробництва Ан-140 і Ан-148.

Виробництво авіаційних агрегатів вимагає високої культури виробництва. Крім того, специфікою є вкрай малі допуски (в деяких деталях похибка повинна становити не більше 2 мікрон).

На цей час випуском найбільш критичних деталей займається ділянку високотехнологічного обладнання ПАТ «ФЕД». Так само з використанням напрацювань технологічних інститутів ведуться роботи з нанесення тонких покриттів «нанотехнології».

Третій курс бакалаврів групи ОП-17(15)-532 (група з технікумів та коледжей) під час проведення виїзних занять мав можливість дізнатись про систему управління на підприємстві, побачити та оцінити сучасне обладнання, технологічний процес і технологію виробництва авіаційної техніки, практичне застосування засобів індивідуального та колективного захисту в залежності від шкідливих та небезпечних факторів, також могли спостерігати практичну реалізацію ризик-менеджиенту.

Висловлюємо подяку за організацію та допомогу в проведенні виїзних занять інженеру з охорони праці Олександру Володимировичу, який є випускником нашого університету та заступнику голови правління ПАТ «ФЕД» Авершину С.В.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.