https://www.high-endrolex.com/10 Представник інституту відвідав табірний збір курсантів 1-го курсу Головної пожежної школи Республіки Польща | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.09.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

Представник інституту відвідав табірний збір курсантів 1-го курсу Головної пожежної школи Республіки Польща

У період з 10 до 25 вересня начальник науково-дослідної лабораторії метрологічних випробувань екологонебезпечних середовищ Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України майор с. ц. з. Віталій Нуянзін перебував у Республіці Польща. Службове відрядження стало можливим завдяки запрошенню керівництва Вищої пожежної школи міста Варшава. Протягом двох тижнів В. Нуянзін ознайомлювався з особливостями проведення табірного збору у сусідів-рятувальників для курсантів 1-го курсу.
Збір проходив на заміській базі «Замшисько», що розташована в національному парку Кампіновського за 40 кілометрів від Варшави. Цього року він був організований для 90 першокурсників, які успішно пройшли всі етапи тестувань.
Випробувальний період для “новачків” є фундаментом їх успішного навчання у стінах самої школи, а також складовою частиною підготовки для отримання сертифікату пожежного-рятівника. Такий вид підготовки впроваджено у Вищій школі три роки тому. Курс підготовки розраховано на 600 годин, 200 з яких проходять саме в період табірного збору на тренувальному комплексі, а решта годин припадає на п’ятницю-суботу 1-го навчального року та закінчується на початку червня отриманням відповідного сертифікату.
Згідно розпорядку дня заняття для курсантів розпочиналися о 8-00 ранку та закінчувалися о 18-00 вечора. Були невеликі перерви на сніданок та обід. Навчальний тиждень тривав з понеділка до суботи. 70% усіх вправ мали практичний характер. Курсанти відпрацьовували до автоматизму навики роботи з аварійно-рятувальним та пожежним обладнанням, вивчали тактику проведення рятувальних робіт та гасіння пожеж.
Закінчився табірний збір складанням іспитів, які приймалися протягом трьох днів. Кожного дня перевірялося засвоєння курсантами шести практичних елементів.
В останній день свого міжнародного відрядження Віталій Нуянзін відвідав Вищу пожежну школу, де мав зустріч з її очільником паном Ричардом Даброва та ознайомився з лабораторіями навчального закладу. Потім український рятувальник відвідав науково-дослідний інститут з проблем пожежної безпеки республіки Польща, де досяг домовленості про налагодження тісної співпраці у науковій сфері.


                                                                                                        Науково-дослідна лабораторія
                                                                                                            метрологічних випробувань
                                                                                                     екологонебезпечних середовищ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10