https://www.high-endrolex.com/10 Слава Героям | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.09.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

Слава Героям

23 вересня керівництво, працівники та вихованці Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України взяли участь у відкритті меморіальної дошки на території місцевої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4.
Дошка пам’яті присвячена «кіборгу» Олексію Панченку, колишньому учневі та випускнику цієї школи 1991 року, бійцю 95-ї аеромобільної бригади 90-го окремого аеромобільного батальйону, який загинув 19 січня 2015 року тримаючи оборону в будівлі терміналу Донецького аеропорту на сході нашої Держави.
Вшанувати героїчний подвиг Олексія завітали представники влади області, а також рідні, близькі, друзі бійця та просто небайдужі черкащани.
Олексій Анатолійович Панченко сам виховувався у дусі патріотизму та любові до рідного краю, тому, коли розпочалась АТО, він невагаючись пішов до військомату з проханням направити його на передову. Йому тричі відмовляли, але під час третьої хвилі мобілізації 22 серпня 2014 року він був добровільно мобілізований рядовим. Кілька місяців був на навчаннях у Житомирському військовому центрі, а потім його направили в зону бойових дій.
У 1994 році він закінчив Черкаське пожежно-технічного училище, в якому до 1997 року працював на посаді інспектора по роботі з особовим складом. Його батько, Анатолій Панченко, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, є лікарем-терапевтом медико-санітарної частини інституту.
19 січня на 40-му році життя Олексій Анатолійович героїчно загинув, захищаючи Україну. В нього залишилися дружина та син, який нині навчається на третьому курсі ЧІПБ.
О. Панченка за проявлений героїзм, мужність, відданість і вірність військовій присязі, безкорисливу любов до Батьківщини та народу України посмертно нагороджено відзнакою «За заслуги перед Черкащиною» та пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» І ступеня.
… Герої не вмирають, вони йдуть у вічність, бо про них пам’ятають, їм вдячні люди!

 

  Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10