https://www.high-endrolex.com/10 В інституті урочисто відзначили професійне свято – День рятівника | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.09.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

В інституті урочисто відзначили професійне свято – День рятівника

Рятувальники відзначають своє професійне свято 17 вересня не випадково. Адже саме в цей день за православним календарем свято чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина», яка вважається хранителькою від пожеж та заступницею вогнеборців. Тож за традицією святковий ранок для працівників та курсантів Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України розпочався з божественної літургії біля храму-каплиці навчального закладу.
Згодом керівництво інституту та запрошені гості вшанували усіх загиблих представників героїчної професії покладанням квітів до Монументу Героям Чорнобиля.
Далі у центрі культури та дозвілля навчального закладу з нагоди свята відбулися урочисті заходи, в яких взяли участь безліч високоповажних гостей, ветерани, працівники, курсанти та студенти.
Після вшанування хвилиною мовчання пам’яті ліквідаторів аварії на ЧАЕС та загиблих учасників АТО, які захищали Україну на східних кордонах, були вручені нагороди Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаської обласної ради, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області та Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту. Привітали рятувальників: голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко, заступник голови – керівник апарату Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль та інші.
Потім випускник навчального закладу, син Героя Чорнобиля Леоніда Телятникова – Олег вручив колективу інституту ікону «Неопалима Купина».
У вітальному слові в.о. проректора Національного університету – начальника інституту Олександр Тищенко наголосив: «Шановні колеги, ви обрали життєвим покликанням нелегку, проте дуже потрібну і шляхетну професію. Я переконаний, що ваша відданість Присязі, честі й дорученим обов’язкам, буде й надалі забезпечувати ефективне виконання відповідальних завдань в ім'я зміцнення Української держави!».
Завершилися урочистості концертом, за участю кращих вокалістів інституту.

 



Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10