https://www.high-endrolex.com/10 На навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України першокурсники проходять школу гарту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.08.2013
НУЦЗУ

На навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України першокурсники проходять школу гарту

15-30 серпня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України молоде поповнення рятувальників проходять курс молодого бійця. Табірний збір для першокурсників вишу ДСНС України – своєрідна школа гарту, випробування на міцність, витривалість, товариські стосунки.
«З кожним днем юнаки стають впевненішими, звикають до фізичних та психологічних навантажень, стресових ситуацій, - зазначає начальник табірних зборів, проректор по службі університету Олег Семків. – Це сприяє опануванню складної, але благородної професії рятувальника. Тактика проведення курсу молодого бійця за роки дещо змінилася, але мета залишилась і залишиться ще на багато років. Це, основне, - створення дружного курсантського колективу з високоморальними нормами взаємовідносин та належним рівнем дисципліни».
Цьогоріч в Національному університеті цивільного захисту України гартують свою чоловічу міць 248 першокурсників. «Вони знайомляться із вимогами cтатутів, структурою та основними завданнями Державної служби України з надзвичайних ситуацій, розпорядком дня університету, курсантськими обов’язками, вчаться долати фізичні та психологічні навантаження, уникати стресових та запобігати непередбачуваних ситуацій, опановують „ази” обраної професії, пізнаючи всі складнощі, усвідомлюючи, з якою метою кожний поступив до навчального закладу», - стверджує начальник 1 курсу факультету оперативно-рятувальних сил підполковник служби цивільного захисту Володимир Лагутін. - Курсанти вчаться раціонально використовувати час, планувати свою роботу, а головне, швидко приймати рішення в екстремальних умовах».
Також під час табірного збору з майбутніми рятувальниками проводяться психологічні дослідження з метою оцінки умов виховання та розвитку особистості, емоційно-вольових якостей, особливостей спілкування і поводження у колективі, у разі необхідності – фахівці університету зустрічаються з батьками. Також проводиться індивідуально-виховна робота, соціологічне обстеження та тренінги.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Романа Полстянкіна
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10