https://www.high-endrolex.com/10 У Національному університеті цивільного захисту України поповнились лави винахідників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.08.2013
НУЦЗУ

У Національному університеті цивільного захисту України поповнились лави винахідників

27 липня відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України на корисні моделі зареєстровано три патенти, заявником і власником яких є Національний університет цивільного захисту України.
А вже сьогодні отримано підтверджуючі документи цього – оригінали патентів «Спосіб компенсаційної оцінки теплових ефектів», «Робочий орган метальної машини», «Пристрій для вимірювання температури в автомобільних пневматичних шинах». Авторами корисних моделей є науковці НУЦЗУ – начальник кафедри спеціальної хімії та хімічної технології Олена Тарахно, доцент і старший викладач цієї кафедри Костянтин Жернокльов і Дмитро Трегубов, начальник кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки Олександр Ларін, проректор по службі Олег Семків, заступник начальника кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки Микола Мисюра, доцент і старший викладач цієї ж кафедри Володимир Коханенко та Станіслав Виноградов.
Тож, сьогодні наука – основа розвитку особистості, суспільства, нації та держави, запорука майбутнього України. Вона є найбільш масштабною та людиномісткою сферою українського суспільства, найголовнішою умовою утвердження України на світовому ринку високих технологій.
Хотілося б побажати авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства

 

Євген Рибка, старший науковий співробітник науково-дослідного центру НУЦЗУ, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10