https://www.high-endrolex.com/10 Випускники Харківського пожежно-технічного училища МВС СРСР - честь і гордість навчального закладу | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.08.2013
НУЦЗУ

Випускники Харківського пожежно-технічного училища МВС СРСР - честь і гордість навчального закладу

Щойно побачила світ книга «Славные имена. Выпускники Харьковского пожарно-технического училища МВД СССР 1946-1994 гг.», авторами якої стали Володимир Григорович Палюх та Віталій Павлович Пустомельник.
У виданні зібрані цікаві історичні ті біографічні факти з життя ста п’ятдесяти семи випускників Харківського пожежно-технічного училища, починаючи з післявоєнних років і до того часу, коли навчальний заклад отримав статус інституту. Серед тих, ким сьогодні пишається навчальний заклад, - три Герої Радянського Союзу, міністри МНС та їх заступники, керівники ГУПО МВС СРСР, начальники Головних управлінь (управлінь) пожежної охорони союзних (автономних республік), Управлінь внутрішніх справ та їх заступники, керівники пожежно-технічних навчальних закладів, видатні науковці у галузі пожежної справи, відомі спортсмени, начальники та заступники начальників Управлінь та Відділів пожежної охорони краю, автономних республік та областей, генерали, які працювали і працюють в інших відомствах.
Слід зазначити, що за роки свого існування навчальний заклад випустив понад 35 тис. висококваліфікованих фахівців, спеціалістів пожежно-рятувальної справи. Більше, ніж 900 осіб закінчили в різні часи навчальний заклад з відзнакою. Наші випускники своєю нелегкою службою та наполегливою працею гідно примножують славетні традиції рідної альма-матер. Випускники навчального закладу відомі не тільки в Україні, але й далеко за її межами. Багато з них в різні часи очолювали МНС України та Республіки Білорусь, УМВС в областях України та Росії, гарнізони пожежної охорони в різних регіонах України та на просторах колишнього СРСР тощо, а сьогодні перебувають на керівних посадах департаментів, територіальних управлінь та багатьох підрозділів МНС України, а також країн СНД. Двадцяти восьми випускникам було присвоєно генеральські звання, трьом - високе звання Героя Радянського Союзу за мужність і героїзм, проявлені під час Великої Вітчизняної війни, майже 600 випускників навчального закладу нагороджено медаллю “За відвагу на пожежі ” та відзнакою МНС «За відвагу у надзвичайній ситуації». Багато вихованців навчального закладу за самовіддану працю, мужність і відвагу нагороджено орденами, медалями та відзнаками Президента України й нагородами інших країн. Ми пишаємося випускниками – відомими спортсменами, які свого часу завойовували золоті медалі на чемпіонатах світу та Олімпійських іграх.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10