https://www.high-endrolex.com/10 Практичні психологи НУЦЗУ - на варті сьогодення | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.09.2012
НУЦЗУ

Практичні психологи НУЦЗУ - на варті сьогодення

13 вересня на території 61 арсеналу в м. Лозова стався вибух боєприпасу, який травмував водія-сапера групи спеціальних вибухотехнічних робіт частини піротехнічних робіт 1 Спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальних сил цивільного захисту. Наступного дня до місця події прибула група психологів Національного університету цивільного захисту України у складі начальника науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології навчального закладу підполковника служби ЦЗ Світлани Лєбєдєвої, провідного наукового співробітника лабораторії капітана служби ЦЗ Наталії Оніщенко. та начальника сектора психологічного забезпечення капітана служби ЦЗ Олексія Косолапова.
Психологами було проведено дебрифінг з постраждалими - саперами групи спеціальних вибухотехнічних робіт, до складу якої входив постраждалий і які безпосередньо були свідками вказаної надзвичайної події. Як зазначила підполковник Лєбєдєва, у ході проведення дебрифінгу увага приділялася роботі з негативними переживаннями постраждалих та супутніми психічними станами, що є характерними для даної надзвичайної ситуації. Також було приведено аналіз досвіду учасників бойових дій у подібних ситуаціях, які відбувалися раніше. Учасникам дебрифінгу було надано рекомендації щодо саморегуляції власних психічних станів.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10