https://www.high-endrolex.com/10 НУЦЗУ – 20 років як вищий навчальний заклад ІV рівня акредитації | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.09.2012
НУЦЗУ

НУЦЗУ – 20 років як вищий навчальний заклад ІV рівня акредитації

14 вересня Національний університет цивільного захисту України відзначив урочистості з нагоди 20-річчя свого існування як вищий навчальний заклад. У 1992 році спільний наказ Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства освіти України оголосив про функціонування Міжвідомчого навчально-наукового комплексу Харківський інженерно-будівельний інститут-Харківське пожежно-технічне училище. Саме тоді зі стін славетного вузу стали виходити спеціалісти із вищою освітою.
На урочистостях були присутніми головний експерт Держбудівництва Російської Федерації, доктор технічних наук, професор, колишній випускник ХПТУ Юрій Глуховенко, представники громадськості та шановані ветерани пожежної охорони та навчального закладу.
І ПОСТАВ ІЗ КУРСІВ НАЦІОНАЛЬНИЙ НІВЕРСИТЕТ…
17 липня 1928 року Рада Народних Комісарів УРСР ухвалила Постанову про створення в місті Харкові дворічних постійно діючих Всеукраїнських пожежно-технічних курсів. У процесі свого становлення та розвитку назва навчального закладу неодноразово змінювалась: Харківський пожежний технікум (1930 рік), Харківське пожежно-технічне училище МВС СРСР (1946), Харківський інститут пожежної безпеки МВС України (1994), Академія пожежної безпеки України (2000), Академія цивільного захисту України (2004), Університет цивільного захисту України (2006). Його активна науково-освітянська діяльність не залишилася непоміченою. 1 грудня 2009 року Указом Президента України за № 990/2009 Університету цивільного захисту України надано статус Національного.
Отож Національний університет цивільного захисту — один із найстаріших пожежно-рятувальних навчальних закладів на просторі колишнього СРСР і Європи.
Загалом же за майже 85-літню діяльність в університеті підготовлено понад 35 тисяч висококваліфікованих фахівців пожежно-рятувальної справи.
Його випускники очолювали МНС України та Республіки Білорусь, УМВС в областях України та Росії, гарнізони пожежної охорони в різних регіонах України та на просторах колишнього СРСР. І сьогодні вихованці університету з честю та гідністю в своїх підрозділах виконують надскладні бойові завдання, вміло рятуючи дорогоцінне людське життя. Тож не дивно, що 28 випускникам присвоєно високе генеральське звання.
Тож, до літопису навчального закладу вписано ще одну славну істоичну сторінку.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10