https://www.high-endrolex.com/10 Підсумки табірного збору | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.06.2012
НУЦЗУ

Підсумки табірного збору

Табірні збори для першокурсників на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України у с. Фігурівка тривали з 14 травня до 27 червня. Півтора місяці курсанти, проживаючи у польових умовах, мали можливість розвивати та зміцнювати рівень своєї фізичної підготовки, тренуватися за командою «Збір», закалюватися, а також брати участь у спортивних змаганнях з легкої атлетики, гімнастики, міні-футболу та волейболу. Навчальний процес на території навчального полігону було організовано та проведено на високому рівні. На практичних заняттях кожен з курсантів мав змогу здобути необхідні вміння та знання, які знадобляться майбутньому рятівнику. Так, навчання з дисципліни радіаційного, хімічного та біологічного захисту першокурсники відпрацювали норматив з самогасіння та окурювання. 22 червня кафедрою піротехнічної та спеціальної підготовки університету було проведено комплексне заняття, що складалося з двох етапів. На першому відпрацьовували питання щодо підйому особового складу за сигналом «Навчальний збір!», марш-перехід на 15 кілометрів та подолання задимленого району. Другий етап передбачив проведення естафети, до якої входила перевірка практичних навичок щодо застосування засобів індивідуального захисту органів дихання та шкіри, приладів радіаційної та хімічної розвідки, перенесення постраждалого за допомогою санітарних лямок та санітарних носилок. На заняттях з дисципліни медицини надзвичайних ситуацій опановувались навички надання першої медичної допомоги постраждалим у надзвичайних ситуаціях.
Завдяки плідній роботі керівництва курсів щотижня організовувались концерти самодіяльності курсів, на які запрошувались творчі ансамблі та колективи містаХаркова та Чугуєва.
Щотижня проводились походи до пам`ятних місць м. Чугуєва. Курсанти відвідали муніципальну галерею, музей ім. Рєпіна, краєзнавчий музей та Покровський собор.
Загалом, табірні збори 2012 року пройшли дуже насичено та цікаво. Курсанти набули багато знань та практичних навичок майбутньої професії.

Рада самоврядування перших курсів, прес-служба НУЦЗУ

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10