https://www.high-endrolex.com/10 Міжособистісне спілкування футбольних фанів у центрі уваги екстремальних психологів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.06.2012
НУЦЗУ

Міжособистісне спілкування футбольних фанів у центрі уваги екстремальних психологів

Волею долі та результатами жеребкування Харків став меккою для десятків тисяч вболювальників голландської збірної з футболу. Вивчивши заздалегідь культуральні та психологічні особливості представників Нідерландів, фахівці науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології НУЦЗУ за власної ініциативи та в позаслужбовий час проводили роботу з харків’янами та гостями міста, спрямовану на найбільш ефективне розкриття позитивних якостей кожної людини у процесі комунікації.
Асоційоване членство в Європейському товаристві з вивчення травматичного стресу дозволило фахівцям лабораторії напряму звернутися до психологів та медичних працівників Нідерландів та отримати від них ще у жовтні 2011 року грунтовну інформацію щодо особливостей голландського фанівського руху. Це стало грунтовним підспір’ям при встановленні психологічного контакту з керівництвом фан-руху та вболювальниками Нідерландської збірної з футболу.
У ході роботи в гущі натовпу вболювальників екстремальним психологам лабораторії НУЦЗУ спільно з волонтерами, працівниками міліції, нідерландськими та німецькими поліцейськими вдалося створити неповторну атмосферу міжнаціонального взаємопорозуміння, взаємоповаги та довіри не тільки серед українських, німецьких та голландських вболювальників, а й гостей нашого міста з Росії, Франції, Англії, Австрії, Данії, Швеції, Австралії, Португалії та Кореї.
Починаючи з 20 червня, більшість іноземних гостей залишатимуть нашу країну. Але гостинність господарів чемпіонату та щіра українська душа назавжди залишаться в їх пам’яті.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Віталій Христенко, старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10