https://www.high-endrolex.com/10 Майбутні екологи НУЦЗУ відтепер мають сучасну еколого-аналітичну лабораторію | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.06.2012
НУЦЗУ

Майбутні екологи НУЦЗУ відтепер мають сучасну еколого-аналітичну лабораторію


8 червня на кафедрі охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту України відбулася презентація нової еколого-аналітичної лабораторії.
Як зазначив професор кафедри Олександр Васюков, сучасний кабінет призначений для підготовки фахівців кваліфікації «Організатор природокористування» за напрямом «Екологія. Охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування». Лабораторія оснащена сучасним та високоточним обладнанням як для проведення навчальних лабораторних робіт, так і для окремих досліджень властивостей води та ґрунтів у рамках роботи студентського наукового товариства.
Для майбутніх екологів, зазначає професор Васюков, в аудиторії проводитимуться лекції, семінари, лабораторні та практичні заняття з дисциплін «Моніторінг довкілля», «Грунтознавство» та «Гідрологія». Лабораторія в повному обсязі забезпечена сучасним обладнанням, що дозволяє проводити необхідні дослідження та визначення в рамках навчального процесу, а також знайомить курсантів і студентів з усіма стадіями аналізу об’єктів навколишнього середовища. Відбір генеральної та аналітичної проб, пробопідготовка та зберігання зразків забезпечені наявністю пробовідборника для відбору проб грунтів, технічних вагів, аналітичних вагів, сушильної й витяжних шаф, холодильника.
В лабораторії також зберігаються зразки цілинних та техногенних грунтів. За допомогою спеціального обладнання студенти і курсанти отримуватимуть навички з таких методів аналізу, як спектрофотометрія, кондуктометрія, потенціометрія, титриметрія, вольтамперометрія. Дистильована вода, необхідна для приготування розчинів реагентів та аналізу зразків, що досліджуються, отримується в необхідній кількості безпосередньо в лабораторії завдяки роботі дистилятора.
При виїзді на об’єкти майбутні екологи можуть проводити додаткові дослідження за допомогою гігрометричної вертушки для вимірювання швидкості води в потоці, яка також є власністю лабораторії. Еколого-аналітична лабораторія повністю укомплектована меблями, посудом, вимірювальним та допоміжним обладнанням для забезпечення навчально-виховного процесу.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео – Дмитра Михалечка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10