https://www.high-endrolex.com/10 У добру путь, молоді фахівці! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

02.06.2012
НУЦЗУ

У добру путь, молоді фахівці!

2 червня в Національному університеті цивільного захисту України відбувся випуск бакалаврів та спеціалістів 2012 року. Зі стін славетного університету вийшли 637 ерудованих, талановитих молодих фахівців - спеціалісти нової генерації, здатні успішно виконувати професійні завдання, 348 з яких продовжать свою службову діяльність у підрозділах МНС та Держтехногенбезпеки на відповідних посадах.
На урочистостях були присутніми почесний гість та колега із Німеччини - голова товариства «Миргородський проект» Манфред Рюмланд, начальник відділу Головного управління кадрової політики МНС Республіки Азербайджан полковник внутрішньої служби Хікмет Сабірович Османов, директор Департаменту управління рятувальними силами МНС Григорій Марченко, народні депутати, начальник ГУМНС в області Павло Одарюк, начальник Держтехногенбезпеки у Харківській області Олександр Ломанов, представники облдержадміністрації та мерії, ветерани, батьки.
Вручав дипломи майбутнім спеціалістам директор Департаменту управління рятувальними силами МНС Григорій Марченко. Зокрема, він зазначив, що цей період у житті випускників – найвідповідальніший, і своєю професійною майстерністю майбутні рятувальники повинні активно сприяти зміцненню авторитету Міністерства. Із напутнім побажанням до молодих офіцерів звернувся ректор університету Володимир Садковий. Він наголосив, що науково-педагогічні працівники навчального закладу доклали всіх зусиль, аби майбутні спеціалісти стали справжніми людьми, громадянами нашого суспільства, кваліфікованими фахівцями своєї справи, побажав успіхів у подальшій роботі, бути гідними звання Випускника Національного університету цивільного захисту МНС.
Уперше в однострої із курсантами, випускниками МНС України, вишикувались 17 рятувальників – випускників МНС Республіки Азербайджан. До молодих фахівців із батьківським благословенням на добрі справи звернулися ветерани навчального закладу. Як і багато років тому, сивочолі ветерани - в однострої з молодим поповненням МНС. Серед них – в минулому заступник начальника навчально-методичного відділу Харківського пожежно-технічного училища підполковник у відставці Борис Григорович Козлов.
«Ще вчора, - ділиться своїми враженнями новоспечений лейтенант служби цивільного захисту Михайло Бондаренко, - здавалося, б я був курсантом-першокурсником, присягав на вірність українському народові та Батьківщині. Минуло п’ять років – і сьогодні я озираюсь і ніби переглядаю курсантський фотоальбом. Згадую своє активне життя в рідному університеті: і збори ради курсантського самоврядування університету, і веселі концерти художньої самодіяльності, і смішні виступи у КВН. Надовго запам’ятаються заняття з організації та тактики аварійно-рятувальних робіт, організації пожежно-профілактичної роботи, пожежно-рятувальної підготовки, І це активне життя не закінчується, продовжується, але, на жаль, вже не в стінах рідної альма-матер. Попереду – нелегка робота начальником капаулу. Та, незважаючи на буденні труднощі, я завжди житиму в серці зі своїм НУЦЗУ».
Немов останній дзвоник у середніх загальноосвітніх навчальних закладах, символічно прогримів урочистий салют. В очах молодих уже лейтенантів світилась радість і, водночас, сум. Сум за тими роками, що разом із товаришами ділили у казармах, і світла надія на те, що попереду – справжнє самостійне життя. Хвилюючі слова клятви випускника університету залишаться назавжди у серцях молодих спеціалістів.
Вітали випускників наймолодші учасники свята – дітлахи дошкільного навчального закладу № 418. Традиційно завершилась церемонія проходженням урочистим маршем особового складу університету. Вкотре, чеканячи крок, випускники підкинуть вгору дрібні гроші – до зустрічі!
Хочеться побажати їм – успіхів на професійній ниві, зміцнювати авторитет МНС та Держтехногенбезпеки, примножувати добрі традиції рідного навчального закладу, гідно нести почесне звання Випускника!

 

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10