https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти університету проведуть соціально-виховний захід за всіма постулатами урочистої події – шановні гості, червона стрічка, хліб-сіль | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.03.2012
НУЦЗУ

Курсанти університету проведуть соціально-виховний захід за всіма постулатами урочистої події – шановні гості, червона стрічка, хліб-сіль

«Аби відбулась сьогоднішня подія, вихованці і офіцери курсу працювали над оздобленням світлиці п’ять місяців, - говорить курсант Михайло Куценко. – Наочна агітація народознавчої світлиці розроблялася та оформлювалась з урахуванням вимог положень Конституції України, чинного законодавством України, нормативних актів МНС. Але, кажучи відверто, для всіх нас у цій світлиці один головний стенд - стенд пам’яті нашого першого командира – Юрія Олексійовича Сумцова».
 Михайло був дуже переконливим щодо особливості кутка пам’яті полковника Сумцова.  «Перші дні нашого виховання в стінах університету розпочались саме із цією людиною. Саме він  заклав у кожному із цьогорічних третьокурсників фундамент гідного українського рятувальника, - говорить Михайло. - Юрій Олексійович навчив нас досягати своєї мети у різних галузях, бути мужніми, відповідальними. Він був для нас, як батько. Прикладом для нас та офіцерів. Великий внесок зробив для курсантів набору 2009 та університету взагалі. Про цю людину можна говорити дуже-дуже багато і тільки із піднесенням. Але так склалось, що він пішов з життя 19 березня 2011. Ми вічно будемо його пам’ятати та шанувати. Тому запропонуємо присутнім на сьогоднішньому заході згадати його хвилиною мовчання», - зауважив курсант Куценко. Саме до роковин пам’яті «свого батька» поспішали із відкриттям світлиці третьокурсники. Відомо, що наочна агітація є важливою складовою частиною соціально-гуманітарної роботи, і має за мету формування високих професійних та особистісних якостей, виховання морально та професійно підготовленого, дисциплінованого і мужнього особового складу. Саме такі рятувальники спроможні непохитно переносити високі фізичні, моральні та психологічні навантаження, чітко орієнтуватися у стресових ситуаціях, долати труднощі служби.
Всі стенди світлиці вкрай інформаційно насичені, вони розповідають  про професію рятувальника, про історію України,   нашого навчального закладу, в якому професіоналів вищого ґатунку готують із вчорашніх школярів. Крім того, в окрему експозицію виділено культурно-масову роботу курсу і представлена дружна держава – Азербайджан. На третьому курсі пожежної безпеки  навчається 14 слухачів із цієї країни. Екскурсоводом і головним гідом під час заходів відкриття світлиці буде курсант Михайло Куценко. Приємно усвідомлювати той факт, що у нашому університеті виховується молодь, яка не тільки набуває фахових знань, практичних навичок і намагається підвищувати ефективность службової діяльності. Колективна робота над створенням світлиці – це яскравий приклад виховання високих морально-етичних, естетичних, професійних та кращих загальнолюдських якостей. Працівникам прес-служби університету було дуже і цікаво, і приємно працювати із курсантами та курсовими офіцерами над створенням сценарію відкриття світлиці. Інформація щодо відкриття світлиці буде на сайті новин університету ще оновлюватись. На відвідувачів сайту чекає фотосесія події.
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10