https://www.high-endrolex.com/10 Науковці НУЦЗУ стали учасниками міжнародного семінару | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.02.2012
НУЦЗУ

Науковці НУЦЗУ стали учасниками міжнародного семінару

Науковці науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України Христенко В.Є та Побідаш А.Ю. взяли участь у сумісному семінарі Центру Судноплавства НАТО та учасників міжнародної програми «Гуманітарна відповідь морському піратству», який відбувся 24 лютого в Одесі під егідою V. Ships (Україна).
Метою семінару було відпрацювання взаємодії та обмін досвідом між структурами НАТО, Євросоюзу та ВМС України у сфері протидії піратству.
Модератором семінару був Stein Olav Hagalid (Branch Head NATO Shipping Centre). У заході взяли участь члени об’єднаної комісії з протидії піратству: Susan Long-Pouncher (Staff Support Officer NATO Shipping Centre), Roy Paul (MPHRP), Simon Church (EUNAVFOR/MSCHOA), Garry S. Porter (Industry reporter, CLIPPER Group), Вадим Попалов (ВМС Укарїни).
Також гостями семінару були діючі капітани кораблів, представники науково-педагогічного складу Одеської національної морської академії, зарубіжні експерти, представники ВМС України. Непоміченою не залишилась присутність на семінарі членів екіпажів кораблів, які були у полоні піратів. На заході було розглянуто такі питання: діяльність Центру Судноплавства НАТО; взаємодія ВМС України з об’єднаними силами Євросоюзу; вплив піратського полону на моряків; доцільність використання цитаделі та озброєної охорони на судні; тренування та підготовка екіпажу судна до боротьби з піратами; проблеми етапу викупу судна та екіпажу з полону; допомога морякам після полону.
Іноземні гості визначили актуальність проблеми піратства на сучасному етапі. Високу оцінку отримали практичні поради учасників семінару та їхнє бажання поділитися безцінним досвідом протидії піратам. Високий рівень проведення семінару підкреслив капітан дальнього плавання, директор V. Ships (Україна) Сафін І.В.


Прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10