https://www.high-endrolex.com/10 Участь у практичному семінарі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.02.2012
НУЦЗУ

Участь у практичному семінарі

23 лютого науково-педагогічні працівники кафедри наглядово-профілактичної діяльності НУЦЗУ взяли участь у практичному семінарі з теми «Основні зміни у кримінально-процесуальному законодавстві України з урахуванням положень проекту Кримінально-процесуального кодексу України».
Семінар було організовано Корпорацією «Правники України» спільно з Головним управлінням юстиції у Харківській області на виконання завдань Національної програми правової освіти населення, затвердженої Указом Президента України від 18.10.2001 р. № 992/2001.
У роботі семінару також брали участь представники прокуратури та колегії адвокатів Харківської області, ГУ МВС України в Харківській області, СБУ, апеляційного суду, юридичної компанії «Асад», Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», Національного університету внутрішніх справ та інші.
Під час проведення семінару обговорювались новели проекту Кримінально-процесуального кодексу України» такі, як:
1. Ліквідація можливості повернення справи на додаткове розслідування.
2. Скасування інституту порушення кримінальної справи.
3. Впровадження суду присяжних, захисниками можуть бути тільки адвокати.
4. Конкретні терміни проведення слідства: якщо злочин незначної тяжкості, вони обмежуються 6 місяцями, якщо більш тяжкі - 12 місяцями. Відповідно, підозрюваний не може утримуватися під вартою понад 12 місяців.
5. "Гуманні" запобіжні заходи: домашній арешт, заставу.
6. Дізнання та досудове слідство зіллються в одну процедуру. Досудове розслідування злочинів відбувається у формі попереднього слідства, а кримінальних проступків - у формі дізнання, і різними органами.
7. Процесуальне керівництво розслідуванням буде здійснювати прокурор, який буде давати доручення слідчим, співробітникам органів внутрішніх справ, СБУ, податкової. Один прокурор буде супроводжувати справу безперервно, включаючи представництво державного обвинувачення в суді.
8. Всі процесуальні (оперативно-розшукові та слідчі) дії зможуть проводити тільки після початку кримінального провадження у справі.
9. Виключно за рішенням слідчого судді пропонується обирати запобіжний захід і продовжувати його термін; здійснювати негласні слідчі дії, що обмежують конституційні права осіб; накладення арешту на майно; примусовий привід; накладення грошового стягнення за невиконання процесуальних обов'язків; відсторонення від посади і т.п.
10. Вводиться можливість угоди з правосуддям - між обвинуваченням і захистом, а також потерпілою стороною.

Кафедра НПД

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10