https://www.high-endrolex.com/10 Виїзні практичні заняття - сучасний компетентний підхід до навчання | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

09.02.2012
НУЦЗУ

Виїзні практичні заняття - сучасний компетентний підхід до навчання

Саме так стверджує завідувач кафедри наглядово-профілактичної діяльності факультету цивільного захисту Національного університету цивільного захисту України кандидат педагогічних наук, доцент, майор служби ЦЗ Ольга Островерх. Виїзні практичні заняття є невід’ємною складовою начального процесу. Як зазначає Ольга Островерх, кафедрою вони проводяться постійно на об’єктах підвищеної небезпеки таких, як Юліївський цех з видобутку нафти, газу та конденсату, АТЗТ «Харківській коксовий завод», ВАТ «Турбоатом» та інших, у музеї криміналістики Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», у Харківському науково-дослідному інституті судових експертиз ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса Міністерства юстиції України.
Виїзне заняття забезпечує становлення у курсантів, студентів, слухачів рис особистості як суб’єкта творчої діяльності. Сучасний компетентний підхід до навчання, орієнтація освіти на результат потребує зміни певних стереотипів у роботі науково-педагогічних працівників. Тому одним із педагогічно цікавих та ефективних шляхів розв’язання цієї проблеми є виїзне заняття. Уміле поєднання такої організаційної форми навчання з іншими формами і методами навчання, зазначає майор Островерх, дає досить вагомі результати. Забезпечується виклад навчального матеріалу в доступній, цікавішій для курсантів, студентів, слухачів формі, поєднання його з передовим педагогічним і виробничим досвідом, безпосередньою практикою. Таким чином, можна говорити про трансформацію загальнонавчальних компетенцій у науково-дослідницькі або ще ширше – про комунікативні компетентності курсантів, студентів, слухачів.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото кафедри НПД
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10