https://www.high-endrolex.com/10 Сьогодні в Україні відзначають День Соборності | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.01.2007
НУЦЗУ

Сьогодні в Україні відзначають День Соборності

Урочистий Акт Возз’єднання Західноукраїнської  Народної Республіки та Української Народної Республіки в єдину соборну Українську державу проголосила Директорія УНР 22 січня 1919 року на Софіївській площі у місті Києві.

Західноукраїнська Народна Республіка була проголошена 1 листопада 1918 року масовим виступом української інтелігенції та воєнних на території Австро-Угорської імперії на Галичині. Це свято було встановлено Указом Президента України від 21 січня 1999 року.

Цього дня по всій Україні проходять урочистості, присвячені цій події.

У Харкові було урочисте покладення квітів до Монумента Незалежності України, до пам’ятника Тарасу Шевченку. А також в історичному музеї відкрилась виставка, присвячена Дню Соборності, а ввечері в Харківському академічному театрі опери та балету пройде концерт «Я починаюсь з отчої землі».

В Університеті цивільного захисту України також відбулися урочисті заходи з цього приводу. Було проведено державно-правове інформування з цієї тематики, лекції та бесіди, а також у бібліотеці проведено цікаву пізнавальну виставку літератури.

Прес-центр Університету

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10