https://www.high-endrolex.com/10 Львівські курсанти-рятувальники пригощали колег зі сходу кутею та вчили колядувати | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.01.2007
ЛДУ БЖД

Львівські курсанти-рятувальники пригощали колег зі сходу кутею та вчили колядувати

Різдво - це особливий час для кожної людини. Так склалося історично і так задумано природою. Адже Різдво - це час повороту сонця на літо. Іншими словами - це час новоліття. З давніх давен цей день вважався магічним, що обумовлювало особливу ритуальну поведінку людей.
На Різдво є не лише багато традицій, але й прикмет. Зокрема люди вірили: як мине Різдво, так і впродовж року буде. У цей день не можна гніватися чи сваритися. Адже різдвяний настрій покаже, який у вас буде настрій протягом року. Тому на різдво треба бути веселим і радісним.
В рамках Всеукраїнської акції «Різдво разом» Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС України приймав гостей з Харкова та Черкас.
Понад тридцять курсантів та студентів Харківського університету цивільного захисту та Черкаського інституту пожежної безпеки святкували Різдво разом з Львів’янами.
Проживали гості у родинах курсантів та студентів Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності.
Для візитерів була підготовлена обширна програма перебування у Львові: Святвечір у родинному колі, екскурсії містом з відвіданням театрів, музеїв, конкурс вертепів, різдвяні забави тощо. Побували гості також в Золочівському та Олеському замках, ознайомились з матеріальною та навчальною базою ЛДУ БЖД МНС.
«Це дуже добре, що існують такі акції. Львів – це, мабуть, найгарніше місто в нашій країні і одне з не багатьох міст де збережені давні традиції святкування Різдва. Тішуся з того, що мала змогу відчути справжню радість свята та Галицьку гостинність» - поділилася враженнями курсантка 3-го курсу Черкаського інституту пожежної безпеки Катерина Черкас.
Головне, що і мова, і культура, і традиції гості не сприйняли як чужі чи інокультурні. Навпаки, ця різдвяна атмосфера любові, насичена самобутнім українським колоритом, була для них рідною й органічною. Те українське, що, можливо, було приспано у свідомості, існувало десь на самому денці душі, прокинулося і безмежно зраділо своєму існуванню.
Вранці 10-го січня учасники акції “Різдво разом” зібралися на львівському вокзалі. Слова прощання й останні знімки на пам’ять разом із господарями свята супроводжував сумно-протяжний гудок потяга, який сповіщав, що настав час від’їзду.

 

 

 

Антон Крук,
керівник Прес-служби ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10