https://www.high-endrolex.com/10 «Ой хто, хто Миколая любить…» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.12.2006
ЛДУ БЖД

«Ой хто, хто Миколая любить…»

Хто такий Святий Миколай? Таємниця його великого й постійного культу між усіма християнськими народами полягає у тому, що він для всіх став символом співчутливого милосердя і жертовної любові до ближнього. Не багато ми знаємо про його життя, а навіть те, що знаємо, досить оздоблене різними легендами.
Святий Миколай – це духовна особа, яка відвідує тих людей, які потребують його допомоги. Особливо Миколай любив знаходити дітей, які багато працювали, щоб опановувати навчання і різні вміння. А коли це були щирі чемні діти, тоді Миколай постійно піклувався, щоб з них виростали хороші люди і чудові професіонали.
Цього року багато організацій та підприємств Львівщини проводили благочинні акції до Дня Святого Миколая. Винятком не став і Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС України, котрий вже на протязі кількох років долучається до благочинних акцій та опікується дитячими будинками Львівщини.
Зокрема Університет долучився до Всеукраїнської благочинної акції «Святий Миколай мандрує Україною», у межах якої, 9-го грудня у Львові в розважальному центрі «Міленіум» університетом спільно з МХО «Витанія» та за підтримки УГКЦ організовано та проведено благочинний концерт за участі переможця проекту «Шанс» Павла Табакова, а також львівських виконавців: Олесі Киричук, Лілі Кіш, Антона Крука, гурту «Десерт» та модерн-балету «Стелз». Усі вилучені від концерту кошти витрачено на придбання подарунків дітям-сиротам. Загалом подарунки отримали близько 6 тисяч дітей-сиріт, напівсиріт, дітей із малозабезпечених сімей майже по всій Україні, а у Львові було охоплено близько 2 тисяч дітей-сиріт.
Також Львівський державний університет безпеки життєдіяльності долучився до акції «Святий Миколай», що вже вдесяте проводиться у Львові Мальтійською службою допомоги. Актив курсантсько-студентського самоврядування університету, на чолі з його головою Рустамом Логайом підготували концертно-розважальну програму для учнів Сокальської школи-інтернату. Окрім концерту усім 260 дітям передали подарунки від Миколая.
Факультетом цивільного захисту під керівництвом Мирослави Кміть підготовлено святкову виставу «Святий Миколай Чудотворець». В культурно-просвітницькому центрі університету дітям працівників навчального закладу дарували подарунки, а студенти вітали святковими піснями та декламували вірші.
Радує те, що з кожним роком все більше людей долучається до благочинності в ім’я дітей та допомагає потребуючим у день Святого Чудотворця Миколая відчути справжню радість свята і душевне тепло.

 

 

Антон Крук
речник ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10