https://www.high-endrolex.com/10 Рятувальники прикрашають ялинку вогнегасниками | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.12.2006
НУЦЗУ

Рятувальники прикрашають ялинку вогнегасниками

До найтеплішого, найнезабутнішого свята дитинства – зустрічі Нового року – готуються не тільки діти й дорослі, а й рятувальники. Так майбутні спеціалісти небезпечної, але благородної професії Університету цивільного захисту України, застосовуючи знання з профільних дисциплін на практиці, вирішили у рамках акції «Запобігти та попередити» прикрасити ялинку, що виросла на фасаді навчального закладу, не тільки святковими іграшками, а й вогнегасниками.

Заздалегідь попереджаючи пересічних громадян та гостей Харкова про правила поводження із піротехнічними засобами під час святкування Нового року, курсанти та студенти Університету й самі, вже вкотре, повторюють їх. А незвичайна прикраса, вогнегасник, завжди стане, не дай Боже, у пригоді при будь-якій надзвичайній ситуації. Та й блищить красиво.

«Ми самі виготовили іграшки, - говорить Юрій Таймасов, курсант 4-го курсу факультету цивільного захисту населення і територій. - Самі тепер їх розвішуємо. Не кожний пересічний громадянин ризикне зробити таке громадське доручення на висоті по автодрабині. А ми можемо, вміємо. Цьому вчимося – рятувати людей у будь-якій надзвичайній ситуації. Незабаром поїдемо Різдво святкувати до наших колег із Львівського університету безпеки життєдіяльності. Там і поколядуємо, і святкову вечерю приготуємо, побачимо вертепи, познайомимось із пам’ятними місцями красивого Львова».

Багато із журналістів запитувало, чи щороку вихованці Університету проводять такі акції. Начальник факультету цивільного захисту населення і територій полковник внутрішньої служби Володимир Андронов зазначив: « Статистика пожежонебезпечних ситуацій свідчить про те, що вони найчастіше виникають наприкінці грудня початку січня, коли проходять новорічні свята. За даними ГУ МНС України в Харківській області, причиною виникнення пожеж, як правило, стають неправильне поводження із піротехнічними засобами, загорання свічок, бенгальських вогників тощо. У зв’язку з цим Університет та його вихованці і вирішили провести акцію «Запобігти та попередити», яка проводиться вперше. Приємно те, що всі курсанти виявили бажання взяти в ньому участь. І, напевно, така акція в нашому навчальному закладі стане вже традиційною». Сподіваємось, що напис на етикетці виготовленого із порожньої пластикової склянки вогнегасника «Вогнегасник вуглекислотний «святковий» стане приводом для доброї усмішки, а проведена акція, можливо, попередить не одну надзвичайну ситуацію.

Коленко В.В., прес-центр Університету

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10