https://www.high-endrolex.com/10 У Національному університеті цивільного захисту України розпочались змагання з пожежно-прикладного спорту на Кубок ім. Ф.Лемка | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.10.2011
НУЦЗУ

У Національному університеті цивільного захисту України розпочались змагання з пожежно-прикладного спорту на Кубок ім. Ф.Лемка

14-го жовтня на навчально-спортивному комплексі Національного університету цивільного захисту України стартували змагання з пожежно-прикладного спорту на Кубок ім. Ф. Лемка.
Такі спортивні перегони в навчальному закладі тривають з 1975 року.
Випускник Харківського пожежно-технічного училища лейтенант Федір Лемко трагічно загинув у травні 1970 року при врятуванні людей під час гасіння пожежі. Наказом МВС СРСР начальник караулу Ф.Лемко був навічно зарахований до списків особового складу училища, а на його батьківщині у місті Хусті Закарпатської області одну із вулиць назвали його ім’ям. З того часу найсміливіші та найспритніші у змаганнях з пожежно-прикладного спорту отримують почесну та високу нагороду – Кубок ім. Ф. Лемка.
Присутніх вітав із початком пожежно-прикладних змагань перший проректор університету полковник служби ЦЗ Олег Назаров. Він побажав учасникам змагань професійної вправності, рішучості та спритності.
Як зазначив головний суддя змагань начальник кафедри пожежної та рятувальної підготовки полковник служби ЦЗ Олег Безуглов, сьогодні на старті - три збірні команди факультетів пожежної безпеки, оперативно-рятувальних сил та цивільного захисту. Змагатимуться вони у два етапи. Перший передбачає підйом висувною драбиною у вікно 3-го поверху, другий етап перевірить спритність майбутніх рятувальників при підйомі штурмовою драбиною у вікно 4-го поверху. За результатами пожежно-рятувальних змагань переможцям буде вручено перехідний Кубок ім. Ф. Лемка та грамоти. Тут юнаки матимуть можливість виконати нормативи з пожежно-стройової підготовки, а четвертокурсникам результати спортивних досягнень будуть зараховані при складанні державного іспиту з фізичної та пожежно-стройової підготовки.
Тож, побажаємо юнакам тільки відмінних результатів!

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10