https://www.high-endrolex.com/10 Для школярів проводиться майстер-клас як захиститись у надзвичайній ситуації чи при нападі просто на вулиці | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.10.2011
НУЦЗУ

Для школярів проводиться майстер-клас як захиститись у надзвичайній ситуації чи при нападі просто на вулиці

Як поводитись у складних ситуаціях, школярі знають. Але розповісти, що саме необхідно робити, так і не змогли.
Довіряти життя в складних ситуаціях краще спеціалістам, вважають рятувальники. Проте розповідають основні правила, які допоможуть вижити.
Для пошуку людей, які загубились, наприклад, в лісі, рятувальники використовують собак. Ще змалечку відбирають найдобріших тварин, потім два роки тренувань. Лише після спеціальної підготовки другові людини довіряють справжні завдання.
Один із небезпечних випадків – пожежа. Коли людина сама не може вибратись із багатоповерхівки, що палає, пожежні спускаються разом із потерпілим.Щоб здолати висоту, рятувальнику потрібна сміливість, міцні мотузки та інше.
Окрім справжніх навчань дітям дозволили погратись. Вони наввипередки змагались хто швидше одягне та зніме протигаз. Інші одягали костюми рятувальників та користувались металошукачем, з яким працюють справжні сапери. Після такої практики сподіваються організатори в надзвичайних випадках дитина уже не розгубиться.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10