https://www.high-endrolex.com/10 Наукове товариство курсантів та студентів НУЦЗУ сьогодні і завтра | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.10.2011
НУЦЗУ

Наукове товариство курсантів та студентів НУЦЗУ сьогодні і завтра

Невід’ємною складовою підготовки фахівця з вищою освітою є надання знань та вмінь наукової роботи. На Національний університет цивільного захисту, як флагман вищої освіти у сфері МНС України, покладено велику відповідальність стосовно якості підготовки молодих фахівців. Тому в навчальному закладі робота курсантів і студентів у науковому товаристві є одним із пріоритетних напрямів підготовки високоосвіченої молоді.
Основною задачею діяльності наукового товариства курсантів та студентів є виховання інтересу та навичок курсантів і студентів до науково-дослідної роботи, що відіграє дуже важливу роль у розвитку таких важливих якостей освіченої людини, як самостійність, вміння аналізувати думки інших фахівців, здатність аргументовано доводити свою точку зору, творчий підхід до вирішення поставлених задач.
В цьому навчальному році в науковому товаристві беруть участь близько 400 курсантів і студентів, які навчаються в нашому виші. Приємно визначити велику кількість першокурсників, задіяних у науково-дослідній роботі. В цьому році перед усіма молодими науковцями стоїть багато актуальних та цікавих наукових задач. Слід виокремити завдання, пов’язані з підготовкою та проведенням чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012, який пройде і в місті Харкові. Цим питанням активно займаються курсанти та студенти практично на всіх кафедрах, основними ж напрямами є психологічне забезпечення підготовки осіб, задіяних у проведенні заходу, питання ліквідації та попередження можливих надзвичайних ситуацій на ЄВРО-2012.
В Національному університеті цивільного захисту України сьогодні швидко нарощується лабораторна та експериментальна база. Активну участь у розробці, створенні та удосконаленні експериментальних установок беруть і члени наукового товариства. Це дає їм змогу не тільки теоретично опановувати та розглядати існуючі наукові проблеми, а і практично брать участь у постановці та проведенні експериментальних досліджень.
На наукових керівників молодих дослідників покладається низка важливих задач. Це не тільки навчання курсантів та студентів науково-дослідній роботі та передавання свого досвіду, але й, що більш важливе, виховання в молодих вчених зацікавленості до наукової роботи та вміння самоорганізовувати свій труд. Для підвищення інтересу молоді до наукової роботи, їх науковим керівникам важливо показати актуальність питання, над яким працює студент або курсант, та зв’язок теми дослідження з напрямом навчання та майбутньою професією.
Таким чином, для підвищення якості підготовки високопрофесійних кадрів темп науково-дослідницької роботи з курсантами та студентами необхідно тільки нарощувати. В НУЦЗУ для цього створені всі умови: в університеті працює багато кваліфікованих педагогів та вчених, які з радістю готові передавати свій досвід молоді, лабораторно-єкспериментальна база з кожним роком тільки розширюється. Тому крок за вами – курсанти та студенти, пам’ятайте, що постійне самовдосконалення є основним принципом перспективної молоді.


 

Максим Кустов, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10