https://www.high-endrolex.com/10 197 курсантів Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності віднині боронитимуть наших громадян від надзвичайних ситуацій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.09.2011
ЛДУ БЖД

197 курсантів Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності віднині боронитимуть наших громадян від надзвичайних ситуацій

17 вересня, в день професійного свята рятувальників, 197 курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України склали Присягу працівників органів та підрозділів цивільного захисту на вірність Українському народові.
Цьогоріч на навчання до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності вступили представники з 22 областей України. Першокурсники будуть навчатися на базі Інституту цивільного захисту та Інституту пожежної і техногенної безпеки, які функціонують у складі Університету. Першокурсники виголосили слова Присяги та отримали службові посвідчення співробітника МНС. Вже зовсім скоро вони виконуватимуть функції покладені на МНС України, залучатимуться до ліквідації надзвичайних ситуацій.
У своїй вітальній промові ректор Університету Михайло Козяр зазначив: «Нині стратегічною метою Президента та Уряду України є гуманізація суспільства, модернізація економіки, досягнення європейських стандартів життя – євроінтеграція. Це й завдання Міністерства надзвичайних ситуацій, якому випала одна з найважливіших функцій держави – це збереження їх життя, здоров’я та безпеки як вищих соціальних цінностей, задекларованих Конституцією України. В основі успішної діяльності системи цивільного захисту держави має стояти прогнозування, запобігання і профілактика надзвичайних ситуацій. Але найвищим пріоритетом кожного рятувальника осібно має залишатися високий професіоналізм, відданість справі, служіння ідеалам людяності, які демонструють більшість наших випускників у своїй щоденній праці».
У свою чергу перший заступник голови ЛОДА Богдан Петрушак додав, що Львівщина велично пишається черговим здобутком свого краю. З огляду на останні події в Україні (Буревії, лісові пожежі, повені, вибухи газу в житлових будинках тощо) та й в усьому світі, професія рятувальника набуває першочергового значення у повсякденному житті суспільства. Це дає підстави вважати, що першокурсники зробили усвідомлений вибір щодо складної і небезпечної професії.
На адресу навчального закладу надійшло вітання від Міністра МНС України Віктора Балоги: «Захищати Державу та її громадян від пожеж і надзвичайних подій завжди було благородною справою, яку обирають тільки сміливі, сильні духом і самовіддані люди. Немає сумніву, що фахові навики, витримка, мужність та досвід допомагатимуть Вам і надалі успішно втілювати в життя наше гасло: «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Від щирого серця бажаю Вам міцного здоров'я, щастя і благополуччя, успіхів у подальшому вдосконаленні своєї майстерності, а вдячність за врятовані життя і безкорисливу допомогу нехай стане невичерпним джерелом сил для підвищення професійних досягнень, служіння Державі та народу України!».
Зі стін навчального закладу вийшло понад 25 тис. фахівців, серед яких 43 стали генералами, високопосадовці різного рівня, державні діячі та вчені. Новоспеченим рятувальникам є на кого рівнятися. Вже традиційно, значний відсоток нинішніх першокурсників є продовжувачами родинних династій пожежних-рятувальників.
Одразу після складання Присяги відбувся парад особового складу Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Родзинкою цього свята стала демонстрація пожежно-рятувальної техніки та спорядження та показові виступи курсантів, які продемонстрували елементи бойової роботи (надання першої медичної допомоги, ліквідацію наслідків ДТП, гасіння пожежі розлитих нафтопродуктів на відкритих територіях, ліквідація пожежі у квартирі багатоповерхової будівлі, рятування людей на висоті тощо).
Своїми думками з приводу обраної професії поділились першокурсники:


Микола ЯКОВЛЄВ (м. Павлоград, Дніпропетровської області): «Мрію бути схожим на свого батька, який передчасно пішов з життя через отримане радіаційне опромінення внаслідок ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи яке вагоме значення професії рятівника для суспільства, я також згоден перенести всі труднощі, щоб стати справжнім героєм».
Карина ТКАЧЕНКО (м. Запоріжжя):«Я вступила на навчання у Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, адже це моє покликання. Вірю, що моя професія буде корисною суспільству, державі».
Остап СЕМБАЙ (м. Львів): «Змалку у моїй пам’яті закарбувалися спогади про те, як швидко, оперативно та самовіддано пожежники рятують людей із вогню. Ця професія виховує мужніх, сильних духом та сміливих».

 

 



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС, Фото: Назар Коляда

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10