https://www.high-endrolex.com/10 У Львові будуть готувати «надзвичайних медиків» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.09.2011
ЛДУ БЖД

У Львові будуть готувати «надзвичайних медиків»

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності МНС України курсантів навчатимуть професійно надавати першу невідкладну медичну допомогу. Рішення про збільшення навчальних годин з медичної підготовки було прийняте на засіданні Вченої ради навчального закладу МНС.
 Речник ЛДУ БЖД МНС Антон Крук розповів, що на українських дорогах щороку гине майже 5 тисяч і до 40 тисяч людей зазнають травм різного ступеня важкості. За підрахунками Світового банку, економічні збитки України від аварійності на дорогах становлять близько 40 млрд. грн. на рік. У ході навчань та тренувань МНС здійснено аналіз дій спеціалізованих служб, які залучаються до ліквідації наслідків ДТП. Термін прибуття зазначених служб до місця пригоди в середньому складає для підрозділів: оперативно-рятувальної служби (МНС) від 10 до 25 хв., швидкої медичної допомоги (МОЗ) – від 20 до 50 хв. та Державтоінспекції (МВС) – від 25 хв. до 60 хвилин. «Наші вихованці ліквідовують різноманітні надзвичайні ситуації де люди зазнають різноманітних травм. Не завжди є можливість чекати лікаря, особливо коли кожна секунда на вагу. Тому ми прийняли рішення, що наші курсанти повинні вміти надати кваліфіковану невідкладну медичну допомогу до прибуття медиків», - додав Антон Крук. 
Керівник медичної служби ЛДУ БЖД МНС Індіжана Бейзим зазначила, що практичні заняття для курсантів будуть проводити на базі лікувально-профілактичних закладів МОЗ України, а саме лікарень швидкої допомоги. Навчання курсантів, студентів та слухачів ЛДУ БЖД у кількості по 5 осіб, буде проходити за затвердженими навчальними програмами, з видачею відповідного свідоцтва. У рамках цієї програми вирішується питання щодо затвердження зразка сертифіката про проходження підготовки з надання першої невідкладної медичної допомоги.



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10