https://www.high-endrolex.com/10 Із золотом – до Харкова | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.05.2011
НУЦЗУ

Із золотом – до Харкова

Днями у Кам’янець-Подільському відбувся І міжнародний чемпіонат з гирьового спорту серед студентів та молоді. Силою мірялися більше 200 спортсменів із 7 держав, у тому числі - 40 дівчат у вагових категоріях 50, 60, 70 і більше 70 кілограмів віком від 18 до 24 років. Приємно і водночас дивно, що саме на цих змаганнях І місце у ваговій категорії до 60 кілограмів посіла Олена Меркулова, п’ятикурсниця факультету техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту України. Така подія стала надзвичайною в навчальному закладі, що виховує й готує справжніх чоловіків – фахівців рятувальної справи – суворої, небезпечної, але водночас благородної професії. У ривку Олена підняла гирю 179 разів, що й визначило переможницю чемпіонату світу.
Неодноразова чемпіонка світу, багатократна призерка чемпіонатів Європи та України з гирьового спорту, вона не зупиняється на досягнутому. Активна життєва позиція, непідробне бажання досягти своєї мети, спортивна працелюбність допомогли Оленці визначитись у вирі сьогодення. До речі, тренеру Олени Меркулової майстру спорту міжнародного класу, неодноразовому чемпіону світу з гирьового спорту, двократному призеру чемпіонату світу підполковнику служби цивільного захисту викладачеві кафедри фізичної підготовки університету В’ячеславу Кононовичу вдалося передати свою спортивну вдачу, а також наполегливість, рішучість, цілеспрямованість своїй вихованці. Життєве кредо наставника – не зупинятись на досягнутому, відтепер стало смислом її життя. Хай за кордоном знають наших! Мимоволі пригадується крилатий вислів: такими не народжуються - такими стають, виховуються, формуються, причому самі. Тільки завдяки рішучості, наполегливості, старанності. А такі якості притаманні справжньому рятівникові. Тож, побажаємо Оленці - так тримати та перемагати!



Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту України, фото – Ігоря Котова


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10