https://www.high-endrolex.com/10 Курсант АПБ Андрій Суботін має шанс бути визнаним кращим співаком Черкащини | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.04.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Курсант АПБ Андрій Суботін має шанс бути визнаним кращим співаком Черкащини

    Курсант 2 курсу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) Андрій Суботін успішно пройшов перший кастинг нового телевізійного проекту Черкаської обласної державної телерадіокомпанії «Рось» – мистецького шоу «Рось шукає таланти», співорганізатором якого є Черкаська обласна державна адміністрація.
Андрій Суботін – один із найактивніших учасників художньої самодіяльності Академії пожежної безпеки, навчатися до якої він приїхав з містечка Константинівка Донецької області.
    Свою «співочу кар’єру» Андрій розпочав у 4 класі, коли виграв міський творчий конкурс, на який його послав вчитель музики В’ячеслав Мережко. І до 11 класу неодноразово ставав лауреатом та переможцем таких творчих конкурсів, як «Кришталеві грони Закарпаття», «Молода Галичина» (проводиться у м. Новояворівськ Львівської області), «Джерело талантів» (м. Донецьк), «Forte music» (м. Слов’янськ Донецької області), «Джерело» (м. Дружківка), «Зоряні весни» (м. Константинівка). Коли у місті відкрилася нова православна церква, Андрій деякий час співав у церковному хорі.
    У середніх класах хлопець став членом дружини юних пожежників своєї рідної Константинівської загальноосвітньої школи № 6, яка виграла безліч обласних та Всеукраїнських конкурсів ДЮП і навіть побувала у Республіці Білорусь на змаганнях європейського рівня. У дев’ятому класі почав відвідуватити Центр дитячої і юнацької творчості, розташований у сусідньому місті – Дружківці, де з ним займалася вокалом талановита викладач Марина Гонтаренко. Андрій навчився грати на фортепіано і трохи (як «для себе») – на гітарі. Проте, коли прийшов час вибирати майбутню професію, вирішив залишити свої співи і здобути серйозну інженерну освіту. Навіть не думав, що в навчальному закладі, де курсанти, студенти та слухачі навчаються професії пожежника-рятувальника, окрім навчання та служби, приділяється велика увага розвитку творчих здібностей, і він зможе без відриву від навчання продовжувати співати.
    Але такими є умови навчання в академії, де кожному із вихованців, починаючи з першого курсу, окрім фахової підготовки, пропонують знайти для себе заняття «для душі» – чи то у спорті, чи в науці, чи в художній самодіяльності. Побачивши талант Андрія, керівництво дозволило йому займатися вокалом за межами академії, що саме по собі є виключенням, адже Академія пожежної безпеки – навчальний заклад військового спрямування, де курсантське життя протікає «за розпорядком дня».
    Нині Андрій регулярно відвідує Черкаський міський будинок культури імені І. Кулика, де з ним займається професійний викладач Євгеній Валовенко.
    Минулого навчального року курсант Андрій Суботін з успіхом виступав на конкурсі авторської пісні у м. Корсунь-Шевченківський та на Першому фестивалі героїко-патріотичної пісні серед працівників МНС України у м. Хмельницькому. А за участь у Третьому фестивалі творчих колективів вищих навчальних закладів МНС України «Палаючі серця» навіть був нагороджений нагрудним знаком академії «За заслуги».
    Підбирати пісні для репертуару Андрієві допомагають його викладачі. Одну з них – «Батькову сорочку» – хлопець написав сам. А от пісня «Ангели», з якою Андрій виступав на кастингу «Рось шукає таланти», була написана особисто для нього як для виконавця.
    Що ж до самого конкурсу «Рось шукає таланти», то до участі в ньому запрошуються жителі Черкаської області віком від 6 до 30 років, яким надається можливість випробувати себе у п’яти номінаціях – вокал, хореографія, гра на музичних інструментах, акторська майстерність, оригінальний жанр. Кожна із номінацій передбачає одне призове місце. У задум телепрограми також входить запис експрес-інтерв’ю з кожним із учасників проекту.
В ефірі ЧОДТРК «Рось» програма стартувала 2 квітня і транслюється щосуботи о 19.25.
    Оцінює виступаючих журі конкурсу, до якого входять відомий український гуморист, заслужений артист України Анатолій Демчук, співачка Натаніка, хореограф Галина Малишева та представник ЧОДТРК «Рось» Світлана Немилостива.
    Відбірковий етап конкурсу розпочався 27 березня. В рамках шоу заплановано п’ять кастингів – в Черкасах, Смілі, Каневі, Звенигородці та Умані. Два півфінали відбудуться в Умані та Черкасах 15 травня, фінал – в Черкасах в День Незалежності України – 24 серпня.
Переможці телепроекту отримають у винагороду професійний запис власного відеокліпу та розміщення його в телерадіоефірі ЧОДТРК «Рось» і Національної телекомпанії України, відпочинок у Криму, іменну стипендію від губернатора Черкащини, Героя України Сергія Тулуба та призи від спонсорів. А «найоригінальніший учасник» шоу отримає суперприз від банку «Райффайзен Банк Аваль» – 10 тисяч гривень.
    Спонсорами проекту вже виступили благодійний фонд «За майбутнє Черкащини», ВАТ «Азот» та депутат облради Наталія Горбенко.


На фото: співає Андрій Суботін

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10