https://www.high-endrolex.com/10 В ЛДУ БЖД МНС з’явився новий пожежно-рятувальний автомобіль | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.11.2006
ЛДУ БЖД

В ЛДУ БЖД МНС з’явився новий пожежно-рятувальний автомобіль

Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи забезпечило Львівський державний університет безпеки життєдіяльності новим пожежно-рятувальним автомобілем першої допомоги АПП-2 “Дельфін” виготовлений компанією Tital.
Автомобіль першої допомоги може задіюватися не тільки для гасіння пожеж, а й під час ДТП, рятувальних робіт та інших надзвичайних ситуаціях.
Практична експлуатація автомобіля показала, що час слідування на виклик, на відміну від великогабаритних пожежних автомобілів скорочується фактично в 2 рази завдяки компактності «Дельфіна». Він легко долає перепони на шляху слідування, а також має можливість проходити повороти і здійснювати маневри на великих швидкостях. Таким автомобілем досить зручно пересуватися вузькими вулицями Львова.
Автомобіль першої допомоги дозволяє економити пальне та ефективно використовувати вогнегасні засоби. Для гасіння звичайної пожежі АЦ-40(130) 63Б на базі ЗІЛа необхідно витратити 1000-1500 л. води, в той час як АПП-2 «Дельфін» для гасіння такої ж пожежі достатньо 300-400 л.
Приміром при гасінні пожежі в квартирі помешкання менше заливається водою і затрати на його відновлення значно менші.
Як показує досвід – автомобіль першої допомоги застосовується в 95 % надзвичайних ситуацій.
В університеті крім сучасного автомобіля «Дельфін» є також пожежний автомобіль Рено та рятувальний автомобіль Магірус.

   



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10