https://www.high-endrolex.com/10 Свято Покрови Пресвятої Богородиці у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності МНС України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.10.2006
ЛДУ БЖД

Свято Покрови Пресвятої Богородиці у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності МНС України

ЛДУ БЖД МНС – це один із не багатьох навчальних закладів України, який має церкву на власній території. Щороку, 14-го жовтня, ми відзначаємо велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, ім’ям якої освячено церкву на території Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України.
Ось і цього року відбулося урочисте Богослужіння за участю Митрополита Львівського і Сокальського Андрія, настоятеля церкви Покрови Пресвятої Богородиці отця Романа Великого та представників духовенства інших храмів міста Львова.
Зокрема у своєму слові Митрополит Львівський і Сокальський Андрій сказав: «Нас Богословів та вас рятувальників об’єднує те, що і ми і ви не працюєте, а служите народові України».
Всі, хто був цього урочистого дня в церкві і на її подвір’ї (бо бажаючих потрапити на літургію зібралося більше ніж міг вмістити храм), об’єднала спільна радість свята і благодаті Божої. Адже сказав Господь: «Коли двоє чи троє зберуться в Ім’я Моє, то Я буду між ними».
Після святочної літургії відбулося освячення церкви Покрови Пресвятої Богородиці, а пізніше оливопомазання персоналу університету, курсантів та студентів.
Церква Покрови Пресвятої Богородиці, яка розташована на території університету є осередком духовного відродження та виховання персоналу на істинно християнських засадах. Храм був відреставрований силами курсантів та персоналу Львівського державного університету безпеки життєдіяльності ще у 1998 році.
Кожної неділі та у святкові дні у Церкві Покрови Пресвятої Богородиці проводяться Богослужіння, в яких беруть участь не тільки науково-педагогічний персонал університету, курсанти та студенти, а й усі бажаючі. Під час служби Божої двері навчального закладу відкриті для всіх.
Настоятель храму отець Роман Великий робить все можливе задля тісного згуртування колективу, зміцнення морально-психологічного клімату серед його особового складу. В храмі постійно проводяться різноманітні релігійні обряди: таїнства вінчання, сповіді, хрещення, а також недільні зустрічі для курсантів та працівників університету, до яких отець Роман Великий звертається зі словом Божим.
Чимало першокурсників, які тільки-но прийшли на навчання не знали молитви. А нині церква для них стала тим святим місцем, де можна залишитися на самоті, помолитися, запитатися поради у священика.

 



Прес-служба ЛДУ БУД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10