https://www.high-endrolex.com/10 «Прикладні аспекти застосування хімії у сфері цивільного захисту» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.04.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

«Прикладні аспекти застосування хімії у сфері цивільного захисту»

    13 квітня на базі Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) пройшла Друга міжвузівська науково-практична конференція «Прикладні аспекти застосування хімії у сфері цивільного захисту», організована кафедрою хімії та процесів горіння факультету пожежно-рятувальної діяльності АПБ.
    В роботі конференції взяло участь понад 80 науковців та практичних працівників, сферу інтересів яких складають питання пожежної та екологічної безпеки. Окрім науковців Академії пожежної безпеки, представили результати своїх наукових досліджень науковці-черкащани з Черкаського державного технологічного університету, харків’яни з Національного університету цивільного захисту України та київляни з Інституту хімії поверхні імені О.О. Чуйка НАН України, Інституту технічної теплофізики НАН України, Інституту ядерних досліджень НАН України, Українського науково-дослідного інституту пожежної безпеки, Інституту державного управління у сфері цивільного захисту НУЦЗ України, а також науковці з практичних підрозділів МНС України, курсанти, студенти та слухачі вищих навчальних закладів.
    Запам’яталися учасникам конференції цікаві, змістовні виступи кандидата хімічних наук, доцента Національного університету цивільного захисту України Олександра Кіреєва та науковців з Черкаського державного технологічного університету – кандидата технічних наук, доцента Ірини Осипенкової та кандидата біологічних наук, доцента Наталі Свояк. Загалом, цікаві виступи і грамотні відповіді на дискусійні запитання були притаманні кожному із доповідачів.
    Учасники конференції прийшли до висновку, що зміни, які відбулися за останні 18 років у законодавчій базі України відносно питань забезпечення пожежної та екологічної безпеки, дозволяють ефективніше вирішувати складні задачі щодо захисту громадян, державного й особистого майна, а працівникам органів управління та підрозділам МНС України – стояти на варті життя та здоров’я населення України. Разом з тим, динаміка світових політичних змін, техногенного розвитку держав та екологічних катаклізмів вимагає не тільки оперативного реагування, а й потребує постійного моніторингу відповідності законодавчої бази у сфері цивільного захисту населення. Також було відзначено, що ефективне впровадження результатів наукової діяльності у сфері пожежної та екологічної безпеки сприятиме суттєвому заощадженню коштів та збереженню матеріальних цінностей держави й населення.
    До збірника матеріалів Другої міжвузівської науково-практичної конференції «Прикладні аспекти застосування хімії у сфері цивільного захисту» увійшло 53 доповіді (тези) 93 авторів. Усі вони присвячені дослідженню фізико-хімічних процесів, можливих в умовах надзвичайних ситуацій, вивченню пожежонебезпечності речовин і матеріалів, моделюванню процесів, що відбуваються при гасінні пожежі, розробці перспективних засобів припинення горіння, вивченню екологічних аспектів застосування засобів пожежогасіння, вивченню особливостей методики викладання хімії у підготовці фахівців пожежної безпеки. Організатори наукового заходу були приємно вражені високим рівнем підготовки молодих науковців, які представили свої роботи на конференції.


 

Віталій Нуянзін,
секретар організаційного комітету,
доцент кафедри хімії
та процесів горіння ФПРП АПБ,
капітан служби цивільного захисту;
сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10